BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Denizli'de her gün 5 bin kişiye iftar

Denizli'de her gün 5 bin kişiye 40 kişi tarafından iftar hazırlanıyor

Abone ol

Denizli'de belediye tarafından kurulan iftar çadırında 5 bin kişiye, meslek odaları ve hayırseverler tarafından verilen iftar yemeği için 40 kişi, yüzlerce soğan soyup, kasalarca domates, biber, salatalık, patates doğruyor.

Belediyenin iftar çadırında yemekleri hazırlayan şirketi sorumlusu Fatih Kaçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada yemek verenlerin istekleri doğrultusunda iftar için çorba, pilav, salata, tatlı hazırladıklarını söyledi.

İftar için günlük yüz kilo et kullandıklarını ifade eden kaçar, ''40 çalışanımızla yemeklerimizi titizlikle hazırlıyoruz. İftar verecek kişi bize ne vermek istediğini söylüyor. Biz de o doğrultuda malzemelerimizi alarak işimize başlıyoruz. Günlük ortalama 15 kasa domates, 3 çuval biber, 2 çuval soğan, 100 kilo pirinç, 6 çuval patlıcan, 2 çuval patates, 60 kilo yoğurt, 3 teneke 18 litrelik yağ kullanıyoruz. Bunun dışında 3 bin 500 şişe su dağıtıyoruz. 5 bin ekmek kullanılıyor. Nohut, kuru fasulye yemekleri yapacağımız zaman ise her bir menü için 5 çuval baklagil kullanıyoruz'' diye konuştu.

İftar için mercimek başta olmak üzere, şehriye, ezo gelin, domates çorbası gibi birçok çorba yaptıklarını belirten Kaçar, ''Yemek olarak orman kebabı, tas kebabı, kuru fasulye, nohut yemekleri yapıyoruz. Yemeğin yanında pilav, salata ve tatlı veriyoruz. Yemek sonrası israf en büyük sıkıntımız. Bazı insanlar çok bilinçsiz, Somali'deki açlıktan ölen insanlar düşünülse bu israfın da önüne geçmiş oluruz'' dedi.