BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.508,91
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

'Yeşilçam'ın karatusu' bu kitapta

Şener Danyıldız'ın kaleme aldığı Yeşilçam'ın karatusu "Hey Gidiyi Günler" adlı kitap raflarda!

Abone ol

Yeşilçam'ın unutulmayan yıldızları, bu kitapta bir kez daha hayat buldu! Yeşilçam'ın TRT programcısı Şener Danyıldız'ın kaleminde yeniden hayat bulduğu "Hey Gidi Günler" adlı kitap, oyuncu adaylarına ise yol gösteriyor.

Yeşilçam yıldızlarının hayat hikayelerini, bilinmeyen yönlerini başarılı bir şekilde  "Hey Gidi Günler" isimli kitabına yansıtan TRT televizyon programcısı ve yazar  Şener Danyıldız  kitabını okuyucusu ile buluşturdu. Sunuş yazısını Doç. Dr. M. Sezai Türk'ün kaleme aldığı kitapla ilgili Şener Danyıldız, şunları söyledi:

Hayat bazılarını en dik yokuşlardan bir çırpıda çıkarırken, bazılarını da düz yolda engellerle karşılaştırır. Zirveye çıkan, şöhret basamaklarının en üstüne yükselen ve yıldızı hiç sönmeyecekmiş gibi parlayan insanların hayatları her zaman bilinmezlerle dolu olmuştur. Şöhretli biri olmak, zirvedeki yeri yakalamak kolay değildir. Öyleleri var ki, hak ettikleri halde zirveyi yakalayamamışlardır. Ya da yakalamışlar ama orada uzun süre kalamamışlardır.

Zirve zor ve dik bir yokuştur. Herkesin hayalini süslese de, zordur. Zirvedekilerin hayat hikâyelerini iyi bilmek gerekir. Onların ulaştıkları yere değil, ulaşıncaya kadar neler yaşadıklarına ya da ulaştıktan sonra nelerden vazgeçmek zorunda kaldıklarına bakmak gerekir.

Bu kitap, çok sevdiğimiz, gönlümüzde yer etmiş, sanatın en üstlerine çıkmış sinema ve sahne sanatçılarımızın hayatlarının aslında çoğu zaman hüzün ve dram ile yoğrulduktan sonra üzerine yaldız çekilmiş olduğunu gözler önüne sermek için yazılmıştır.

"Hey Gidi Günler" deki ünlülerin hayatlarını, göz önünde bulundurarak, zirve yolunda ilerlemek, şöhret kapılarını aralamak isteyen herkese bu zorlu yolda başarılar diliyorum.