BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,34
HABER /  GÜNCEL

SEDAŞ 30 bin aboneyle icralık oldu

SEDAŞ, elektrik borçlarını ödemeyen 30 bin abone için yasal işlemin bu yıl bitirileceğini açıkladı

Abone ol

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) İcra Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, ödeme disiplinini kaybeden 30 bin abonenin elektriklerinin kesilmesiyle, icraya çekilmesi işlemlerini ara vermeden 2011 yılı sonuna kadar gerçekleştireceklerini bildirdi.

Güven, yaptığı yazılı açıklamada, elektrik tüketim bedelini işletme maliyeti içinde görmeyen, faturalarını umursamayan ve ödeme disiplinini kaybetmiş abonelere enerji satışını sürdürmelerinin mümkün olmadığını bildirdi.

Alacakların takibi için ödeme disiplinini kaybeden müşterilerine icra işlemleri öncesinde çağrıda bulunduklarını belirten Güven, şunları kaydetti:

''Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce'deki toplam 1 milyon 450 bin abone içinde ödeme disiplinini kaybeden 30 bin abonenin elektriklerinin kesilmesiyle icraya çekilmesi işlemlerini, ara vermeden 2011 yılı sonuna kadar gerçekleştireceğiz. Şirketimiz için tüm müşterilerimiz önemlidir ve değerlidir. Ancak alınan hizmet karşılığında müşterilerimizin de sorumluluklarını bilmesini bekliyoruz. Elektrik de ticari bir metadır ve SEDAŞ da müşterilerine, satın aldığı enerjinin dağıtımını yapmaktadır. SEDAŞ 2,5 yıldır özel şirket statüsünde hizmetlerine devam etmekte ve enerjiyi toptan satın aldığı kuruluşlara, özel elektrik üretim şirketleri gibi, enerji bedelini günü gününe, geciktirmeye girmeden ödemektedir.''

SEDAŞ'ın ödediği enerji bedeline ait tutarların, abonelere dağıtılan faturaların tahsiliyle karşılandığını hatırlatan Güven, elektrik tüketim bedellerinin tahsil edilmemesi durumunda enerji satışı yapılmasının anlamı olmadığını bildirdi.

Müşterilerinin borcunu SEDAŞ'ın cebinden karşılamasının mümkün olamayacağına dikkati çeken Güven, açıklamasını şöyle tamamladı:

''İşletme maliyetlerimizin karşılanması, ekonominin işleyişi açısından zaruret taşıyan elektrik faturası tahsilat prosedürünü, kişi ya da kuruluş ayırt etmeksizin uygulamak zorundadır. Ödeme disiplinini kaybeden ve borcunu kronikleştirmeye başlayan aboneleri takibe alıyoruz. Elektrik tüketim bedelini işletme maliyeti içinde görmeyen ve faturalarını umursamayan, ödeme disiplinini kaybetmiş müşterilerimize enerji satışını sürdürmemiz mümkün değildir. Yasal her tür bildirimi yaptıktan sonra, Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği gereği, Enerji kesim işlemi ve İcra işlemi başlatmaktan başka çaremiz kalmıyor.''