BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.498,62
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bakan Yıldırım'dan Amasya'ya müjde

Bakan Yıldırım, Amasya'nın bir yıl sonra çevre yoluna kuvaşacağını söyledi

Abone ol

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Türkiye, ilk defa 12 sene sonrasına hedefler koyabilen bir ülke haline geldi'' dedi.

İncelemelerde bulunmak ve Amasya Çevre Yolu Bahçeler Viyadüğü temel atma törenine katılmak üzere Amasya'ya gelen Yıldırım, Valilik, Belediye ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. AK Parti İl Başkanlığında partililerle bir araya gelen Yıldırım, şöyle konuştu:

''Türkiye, 9 yılda sadece kalkınmadı, Türkiye sadece 15 bin kilometre bölünmüş yol yapmadı, sadece havayolunu halkın yolu yapmadı. Türkiye, bilişimde, iletişimde Afrika seviyelerinden Avrupa'nın ilk 10 ülkesi arasına girdi. Hızlı treni ülkesine getiren dünyada sekizinci, Avrupa'da altıncı ülke oldu. Aynı zamanda model demokrasinin, özgürlüklerin işleyen adaletin de olduğu bir ülke haline geldi. Türkiye'de milletin iradesinin üzerine hiçbir iradenin konuşulmayacağı, akla bile getirilmeyeceği bir dönem başladı. Ülkemiz artık darbelerle, çetelerle anılan bir ülke olmaktan çıktı; demokrasisi, insan hakları gelişen, adaletin işleyebileceği kanaati yerleşmiş ve kalkınmasını da büyük bir süratle tamamlayan, krizlere çok fazla pirim vermeyen bir ülke durumuna geldik.''

Türkiye'de artık geleceğe dair uzun vadeli planlar yapılabildiğini vurgulayan Yıldırım, ''Türkiye, ilk defa 12 sene sonrasına hedefler koyabilen bir ülke haline geldi. Hatırlar mısınız; Türkiye yarınının ne olacağını bilmeyen, faizlerin nereye gideceğini, hangi bankaların batacağını, hangi sistemin altüst olacağını öngöremezken, bugün 2023 hedeflerini ortaya koyan, bunlara tarih veren, açılışlara adres gösteren bir ülke haline geldi. Demek ki çalışınca, gayret edince oluyor. Birçok şey hayaldi, gerçek oldu'' diye konuştu.

''ÇEVRE YOLU 2012 YILI SONUNDA TAMAMLANACAK''

Göreve geldiklerinde Amasya'da 29 kilometre bölünmüş yol olduğunu da ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

''Biz göreve geldiğimizde, Amasya'da 29 kilometre bölünmüş yol vardı, bugün 233 kilometre bölünmüş yolumuz var. Amasya, dört vilayete komşu bir şehzadeler şehri ama hiçbirine bölünmüş yolu yoktu, bugün üçüne bölünmüş yolu var. Amasya çevre yolu, bir şehir efsanesine dönmüş, 30 sene seçimlerde oy almak için siyasetçilerin temcit pilavı gibi tekrarladığı bir proje halinde devam etmiş. İşte sonunda Amasya'nın gündeminden çıkartıyoruz. 2012 sonunda inşallah 12 kilometrelik Amasya çevre yolu pırıl pırıl bitmiş olacak. Şehir içindeki kamyon gürültüsü, egzoz kokusu ebediyen tarihe karışacak. Böylece yalıları, tarihi camileri, külliyeleri ile bu güzel doğası ile Amasya çok daha ilgi çeken, çok daha fazla ziyaretçi kazanan bir ilimiz haline gelecek. Allah'a şükür Amasya'nın demiryolunda, karayolunda ve havayolunda ihtiyacı olan her türlü işini büyük oranda tamamladık.''

Ziyaret sırasında Binali Yıldırım'a, Ulaştırma Müsteşarı Habib Soluk ve TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin eşlik etti.