BIST 10.003
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.438,97
HABER /  DÜNYA

Denizde ölüm hayali gerçek oldu

Marmaris’te günübirlik tekne turuna katılan İngiliz, denizde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. İngiliz turistin yakınlarına, “Hayatta ...

Abone ol

Marmaris’te günübirlik tekne turuna katılan İngiliz, denizde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. İngiliz turistin yakınlarına, “Hayatta tek arzum sevgi ve barış içinde yaşadıktan sonra denizde ölmek” dediği ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre 6 yıldır tatil için Marmaris’e gelen İngiliz turist Frank Racher (67), eşi ile birlikte Marmaris koylarını gezmek için günübirlik tekne turuna çıktı. Tekne, Marmaris’e 10 mil uzaklıkta bulunan Cennet Adası Kızılkum mevkiinde mola verdi. Geziye katılan turistler, molada denize girerek serinlemek istedi. İngiliz turist Racher, eşini teknede bırakarak denize girdi. Racher, denizde yüzdüğü sırada aniden fenalaştı.
Su yüzeyinde hareketsiz yatan Racher diğer yolcular tarafından tekneye çıkarılırken, cankurtaran ekibi, Sahil Güvenlik ve sağlık ekiplerine haber verdi. İlk yardım eğitimi alan cankurtaran ekibi, kalp masajı ve suni teneffüs uygulayarak turisti hayata döndürmeye çalıştı. Sahil Güvenlik botu yaklaşık 15 dakika içinde sağlık ekibi ile birlikte tekneye ulaşmayı başardı. Sağlık ekibi, kalp krizi geçirdiğini saptayarak yaşlı adama müdahale etti ancak sonuç alınamadı.
Frank Racher’ın eşi, tekne personeli ve yolcular turistin hayatını kaybettiğini öğrenince üzüntüye boğuldu. İngiliz turistin cenazesi Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığına getirilerek savcılık işlemlerinin ardından kesin ölüm raporu için Muğla Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Öte yandan İngiltere’de Frank Racher’ın ölüm haberini alan yakınları yasa boğulurken, kızı Joanne Racher, sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı mesajında, “Babam her zaman sevgi ve barıştan yanaydı. Bu yüzden denizde ölmek istediğini söylerdi” ifadelerini paylaştı.
Tatil için geldiği Marmaris’te hayatını kaybeden İngiliz Frank Racher’ten geriye, ölmeden 10 dakika önce eşi ile birlikte teknede çektirdiği fotoğraf kaldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
(İHA)