BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.439,08
HABER /  DÜNYA

Müslümanın demokrat olmasını engelleyecek...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Müslümanların özünde demokrat olduğunu ifade ederek, "Müslüman bir insanın demokrat olmasını engelleyecek...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Müslümanların özünde demokrat olduğunu ifade ederek, "Müslüman bir insanın demokrat olmasını engelleyecek hiçbir dini kural yoktur. AK Parti, dünya devletleri arasında hem medeniyetler çatışması, hem de demokrasiye karşı İslam’ın tehdit olduğu tezlerini çökerten bir hükümet" dedi.
Arınç, "siyasi İslam tehdidi" yaklaşımları üzerine değerlendirmelerde bulundu. Twitter üzerinden açıklama yapan Bülent Arınç, "Müslümanlar özünde demokrattır. Müslüman bir insanın demokrat olmasını engelleyecek hiçbir dini kural yoktur. Demokrat Müslüman olmaz denirse, bu büyük bir yanlış olur. İslamofobi üzerinden siyasal alanda oluşturulmaya çalışılan ’siyasi İslam tehdidi’ yaklaşımını da tehlikeli buluyorum. AK Parti, dünya devletleri arasında hem medeniyetler çatışması, hem de demokrasiye karşı İslam’ın tehdit olduğu tezlerini çökerten bir hükümet. Demokratik seçimlerle işbaşına gelen hükümetlerin, el çektirilmesinin tek yöntemi yine demokratik seçimlerdir. Demokrasinin en temel özelliği azınlıkların iktidar olma yollarının açık olduğu rejimlerde değişimin tek yolu yine demokratik yöntemlerdir" ifadelerini kullandı.
(İHA)