BIST 9.984
DOLAR 32,39
EURO 34,74
ALTIN 2.432,54
HABER /  DÜNYA

İsmail bebek üçüncü ilik nakliyle hayata tutundu

Samsun’da daha önce iki kez ilik nakli olan 1 yaşındaki İsmail Yılmaz, babadan alınan üçüncü ilikle hayata tutundu. <br/>Yılmaz çiftinin tek...

Abone ol

Samsun’da daha önce iki kez ilik nakli olan 1 yaşındaki İsmail Yılmaz, babadan alınan üçüncü ilikle hayata tutundu.
Yılmaz çiftinin tek çocukları olan İsmail Yılmaz’a doğuştan immün yetmezliği (bağışıklık) teşhisi konmuştu. Altı aylıkken iki kere ilik nakli olmasına rağmen başarı sağlanamadı. Üçüncü denemede ilik tekrar baba Murat Yılmaz’dan alındı. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesinde henüz altı aylıkken üçüncü ilikle hayat bulan İsmail, kontrol sürecini tamamladıktan sonra altı aylıkken geldiği Samsun’dan bir yaşına girerken taburcu oldu.
Tek çocuğuna üçüncü iliğini veren baba Murat Yılmaz, “Yirmi günlükken teşhis konulup geldiğimiz Samsun’da yapılan iki nakil başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Umutsuzluğumuz zirveye çıkarken üçüncü defa verdiğim ilikten sonra İsmail’in şifa bulmasıyla nefes aldık. Tabi ki zor günler yaşadık. Samsun’da zor günlerimizde bizlere emeği geçen özellikle üniversitedeki hocalarımız, gerekse LÖSAM yönetimindeki arkadaşlar sayesinde mücadeleyi başarıyla sonlandırdık. Büyük şehirlerde nakillerin uzun zaman alması nedeniyle geldiğimiz Samsun’da inişli çıkışlı günlerden sonra İstanbul’a evimize mutlu dönüyoruz. Bizlere her konuda yardımcı olan Samsun insanına minnet borçluyuz” dedi.
‘Aileleri Evde Ziyaret ve Kardeşlik Projesi’ doğrultusunda şehir dışından gelen hasta ailelerle diyalog halinde olduklarını belirten LÖSAM Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Öztürk, “Yılmaz ailesiyle şehrimize geldiğinden bugüne kadar sürekli irtibat halindeydik. Tıbbi sıkıntılarının dışında moral ve motivasyon açısından kendilerine Samsun insanının el uzatması için elimizden gelen gayreti gösterdik. Kaldıkları evin tüm ihtiyaçlarını yardımsever Samsunlular sayesinde eksiksiz tamamlamıştık. Kendilerini uğurlarken memnuniyet verici ifadeleri ve küçük İsmail’in şifa bulması bizim için en önemli sevindirici yöndür. Bir kardeş ailemizi de İstanbul’a gönderirken dostluğu ve yardımlaşmayı hedefleyen projemizin gülen yüzünü yaşamaktan son derece memnunuz. Küçük İsmail hayata gözlerini açtıktan bugüne kadar bir yılda üç defa ilik aldı. Hastane köşelerinde geçen sıkıntı sürecin sonunda, inanıyorum ki önümüzdeki aylarda kontrol için ilimize geldiğinde, ayakları üzerinde yürüyen sevimli bir çocuk olarak onu kucaklayacağız” diye konuştu.
(İHA)