BIST 9.455
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.499,25
HABER /  GÜNCEL

Denizciler'de hain saldırı, şehit var!

Polis karakoluna canlı bomba saldırısı

Abone ol

Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler beldesinde Şehit Polis Kazım Şengül Polis Merkezi Amirliğine uzun namlulu silahlarla açılan ateş sonucunda 1 polis memuru şehit oldu, biri ağır 3 polis memuru yaralandı.

DİYARBAKIR VE ŞIRNAK'TA ASKERE SALDIRI... TIKLAYIN

Denizciler Beldesi’nin İskenderun-Adana karayolu üzerindeki Şehit Polis Kazım Şengül Polis Merkezi Amirliği’ne saat 17.00 sıralarında 34 BD 080 plakalı otomobil ve 06 BD 154 siyah ciple gelen PKK’lı teröristler, uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıyı erken fark eden polisler de anında teröristlere karşılık verince çatışma çıktı.

CANLI BOMBA 1 METRE KALA ÖLDÜRÜLDÜ

Bu sırada cipin birinden atlayan ve ’canlı bomba’ olduğu belirtilen bir terörist karakola doğru koşmaya başladı. Yol üzerine karakolun kapısına yaklaşık 1 metre kala terörist başından vurularak öldürülüp büyük bir facia önlendi. Çıkan çatışmada 4 polis memuru yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristler, geldikleri araçlarla kaçtı. Yaralı polisler İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen 1 polis memuru şehit oldu.

Başından vurulan canlı bomba karakol önünde yatarken, üzerindeki bomba düzeneği nedeniyle uzun süre müdahale edilemedi. Polis, çevre güvenliği alırken, karakolun bulunduğu cadde ve çevredeki bağlantı yolları araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

POLİSLER HASTANEYE AKIN ETTİ

İskenderun Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınan yaralı 3 polis memurunun tedavisi sürüyor. Saldırının duyulması üzerine çok sayıda polis de hastaneye gelerek yakınlarından bilgi almaya çalışması dikkat çekti.

VALİ: TERÖR SALDIRISI ÜZERİNDE DURUYORUZ

İskenderun’a geçerek olayla ilgili bilgi alan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun-Adana karayolu üzerinde bulunan Şehit Kazım Şengül Polis Karakolu’na düzenlenen saldırıda 1 polis memurunun şehit olduğunu, 3 polis memurunun yaralandığını 1 teröristin ise ölü olarak ele geçirildiğini bildirdi. Lekesiz, "Terör saldırısı üzerinde duruyoruz. Olayda 1 şehit, 3 yaralı polis var. Çıkan çatışmada 1 terörist ölü ele geçirildi. İçinden ateş açılan aracın plakasını belirledik. Görevliler aracı bulmaya çalışıyorlar" dedi.

İskenderun Kaymakam Ali İhsan Su, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Yıldızkaya ile İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Aygen, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

TATBİKATIN YAPILDIĞI BİRLİĞE 1 KİLOMETRE

Saldırının gerçekleştirildiği polis karakolu ise Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ’Yıldırım-2011’ tatbikatının yapıldığı 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Şehit Teğmen Ahmet Tor Kışlası’na yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta olması dikkat çekti. Tatbikat, bugün sona erdi.

DENİZCİLER’DE 6 ASKER ŞEHİT EDİLMİŞTİ

İskenderun İlçesi’ne 10 kilometre uzaklıktaki Denizciler Beldesi’nin Modernevler Mahallesi’ndeki İkmal Destek Komutanlığı’nda nöbet değişimi yapan askeri kamyonete 31 Mayıs 2010’da düzenlenen roketli saldırıda 6 askeri şehit edilmiş, 7 asker de yaralanmıştı.

27 Kasım 2008’de yine Adana-İskenderun otoyolu Denizciler Beldesi Mevkii’nde Amanos Dağları’nda yuvalanan teröristlerin, PKK’nın kuruluş tarihini bahane ederek düzenlediği saldırısında polis memurları 37 yaşındaki İbrahim Darıcı ve 38 yaşındaki Halil Aksak şehit olmuş, 4 polis de yaralanmıştı.

İSİMLERİ BELİRLENDİ

Denizciler Beldesi’ndeki polis karakoluna düzenlenen saldırıda şehit olan polis memurunun Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesi nüfusuna kayıtlı Kadir Avcıoğlu olduğu bildirildi. Aynı saldırıda yaralanan polis memurları Ali Zeytin ve Hasan Yılmaz ile sivil memur Halil Kara’nın ise tedavisi İskenderun Devlet Hastanesi’nde sürüyor.

Şehit polisin Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaptığı ve 10 gün önce yeni atandığı Denizciler Beldesi’nde göreve başladığı bildirildi. Kahramanmaraş’ın Türkoğlu İlçesi’ne bağlı Göllühöyük Köyü’nde oturan şehit polis Kadir Avcıoğlu’nun babası Ali Avcıoğlu’na da acı haber de polis yetkilileri tarafından bildirildi.

Bu arada öldürülen teröristin cenazesi İskenderun Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

BAKAN'DAN FAİL AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, “İskenderun'da polis merkezine yapılan saldırıda etkisiz hale getirilen teröristin üzerinden elde edilen bilgilerden, faillerin kimler olduğunun tahminini yapmanın çok zor olmayacağını” söyledi.

Şahin, Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler beldesinde Şehit Polis Kazım Şengül Polis Merkezi Amirliğine uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, saldırıda 1 polisin şehit olduğunu, 1'i ağır 3 polis memurunun da yaralandığını açıkladı.

“Takip devam ediyor” diyen Şahin, faillere ilişkin bir bilgi olup olmadığının sorulması üzerine ise “Etkisiz hale getirilen teröristin üzerinden elde edilen bilgilerden kim olduğu, kimler olduğu zaman geçtikçe anlaşılır ama kimin ya da kimlerin olduğunun tahminini yapmak çok zor değil” dedi.