BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,84
ALTIN 2.438,91
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş halkı sokağa çağırdı

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, 3 gün boyunca yas ilan ettiklerini söyledi.

Abone ol

Dün gece Şırnak Uludere'de Türk jetlerinin PKK'lı diye köylüleri vurduğu iddiaları ile ilgili bir açıklama yapan BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, 3 gün boyunca yas ilan ettiklerini söyledi.

BU KATLİAMIN ÖRTÜLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Kürt halkını duyarlı olmaya davet eden Demirtaş, şu ifadeleri kullandı: "Çok açık bir katliam olduğu ortadadır. Bunu örtmeye çalışacaklardır. Eminin şu ana kadar bunu nasıl örteceklerini planlıyorlar. Biz bunun örtülmesine izin vermeyeceğiz.

Daha önceki katliamlar gibi olmayacak. Örtemeyecekler. BDP olarak 3 gün boyunca yas ilan ettik. Herhangi bir resmi temasımız olmadı.

Kimse bizi aramadı. Savcılara dahi ulaşamıyoruz. Halkımızı duyarlılığa davet ediyoruz. Gün evde oturma günü değildir. Herkes en güçlü şekilde tepkisini ortaya koysun."

TUNCEL HÜKÜMETTEN AÇIKLAMA BEKLİYOR

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'e göre Genelkurmay, katliamı neredeyse meşrulaştıran, olması gerekenmiş gibi gösteren bir açıklama yaptı.

KCK duruşmalarının görüldüğü Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde olayla ilgili açıklama yapan Tuncel şunları söyledi:

"Eşbaşkanlarımız, milletvekillerimiz bölgedeler. Gerçekten yas ilan edilmeyecek gibi değil. Sadece BDP'nin değil, Türkiye?nin yas ilan etmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu karanlık günlere son vermezsek, bunları doğru değerlendirmezsek Türkiye'de savaştan, çatışmadan, kaostan başka bir şey olmaz. Biz gerçeklerin açığa çıkarılması konusunda tabiki her türlü çabayı göstereceğiz. Hükümetten bir açıklama bekliyoruz. Genelkurmay, katliamı neredeyse meşrulaştıran, olması gerekenmiş gibi gösteren bir açıklama yaptı. Bakalım hükümet nasıl bir açıklama yapacak? Acaba daha önce Şırnak vekilimiz Sevahir Bayındır'ın ayağı kırıldığında şöyle bir karar vermişlerdi. Orada olmasaydı ayağı kırılmazdı diye. Herhalde şimdi hükümet, orada gezmeselerdi katledilmeyeceklerdi diye bir açıklama yapmazlar umarım. Bu tarihe böyle bir kara söz şey yapmaz. AKP'den yeterince sıkıntılı sözler duyduk. En azından bunu yapmazlar diye düşünüyorum"