BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.387,40
HABER /  DÜNYA

İşte en ilginç Yılbaşı kutlamaları

Çeşitli ülkeler yeni yılın daha güzel geçmesi adına yılbaşını değişik yöntemlerle kutlamayı tercih ediyor Bakın hangi ülke yeni yıla nasıl giriyor

Abone ol

Eski yıldaki kötü olayların ve kötü şansın yeni yılda yaşanmaması için bazı ülkelerde değişik yılbaşı kutlamaları icra ediliyor.

Çinliler, bir önceki yıldan kalan kötü şansı göndermek için yılın son günü evlerini temizliyor. Ayrıca yeni yılın şans getirmesi için evlerine çeşitli bitkiler alıp, kırmızı zarfların içine koydukları paraları çocuklara dağıtıyorlar.

Japonlar ise yeni yıla girerken hem kötü ruhları kovmak, hem de yeni yılın kendilerine şans ve mutluluk getirmesi için evlerinin kapılarına ip asıyor. Saatler gece yarısını gösterdiğinde ise yeni yıla mutlu girebilmek için yüksek sesle kahkaha atmaya başlıyorlar.

Hollanda'da insanlar, bir önceki yılın ruhlarını gönderme ve yeni yılın güzel geçmesi adına yılbaşı günü sokaklarda yaktıkları ateşin etrafından toplanarak yılbaşı ağaçlarını ateşe atıyorlar.

İsviçre'de ise insanlar yılbaşı günü iyi ve kötü ruhları simgeleyen kostümler giyerek yılbaşı kutlaması yapıyor.

Almanya'da ise eritilmiş kurşun soğuk suya atılarak gelecek yılın nasıl geçeceği hakkında yorumlar yapılıyor.

Danimarka'da insanlar eskiyen tabaklarını atmayarak yılbaşına saklıyor. Yılbaşı günü sevdiklerinin kapılarının önünde bu eski tabakları kırarak Danimarkalılar hem o kişiyi ne kadar sevdiklerini gösteriyor, hem de sevdikleri kişinin üzerindeki kötü şansın gitmesini sağladıklarına inanıyor.

İspanya'da insanlar her biri yıl içindeki 1 ayı simgeleyen 12 adet üzüm hazırlıyor ve saatler 00.00'ı gösterdiğinde tek tek yiyerek eski yıldan kalan kötü şans ve ruhların uzaklaşmasını sağladıklarına inanıyor.

İngiltere'de ise yılbaşı gecesi gece yarısından sonra eve ilk gelen kişinin şans getirdiğine inanılarak bu gelen kişiye para ve ekmek veriliyor.

Türkiye'de de bazı bölgelerde yeni yıl, değişik adetlerle karşılanabiliyor.