BIST 10.320
DOLAR 32,24
EURO 35,15
ALTIN 2.469,33
HABER /  GÜNCEL

Chavez, ABD'yi 'kanser komplosu' ile suçladı

Kendisi de kanser tedavisi gören Venezuela lideri Hugo Chavez, Latin Amerika'nın sol kanat liderlerinde hastalığın sıklıkla ortaya çıkması ardında ABD'nin bir rolü olup olmadığını sorguladı.

Abone ol

Venezuela Cumhurbaşkanı Hugo Chavez, ABD'nin Latin Amerika'daki sol kanat liderlerin kansere yakalanmasını sağlayan gizli bir teknoloji geliştirip geliştirmediğini sorguluyor.

Bu yıl içinde kanser tedavisi gören Hugo Chavez, ABD hakkındaki şüphelerini, Arjantin Cumhurbaşkanı Cristina Fernandez'in de kanser olduğunun açıklanması ardından dile getirdi.

Paraguay'ın lideri Fernando Lugo, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff ve selefi Lula da Silva da kanser tedavisi gören sol kanat liderler arasında.

Chavez, bu tuhaf durumu olasılık hesaplarıyla açıklamanın zor olduğunu söylemekle beraber, alelacele bir yargıya varmaktan kaçındığının da altını çizdi.

Chavez, bir askeri üste yaptığı ve televizyondan canlı yayınlanan konuşmasında, Amerikan hükümetinin 1940'lı yıllarda Guatemalalı mahkumlara frengi ve başka hastalıklar bulaştırdığının daha geçen yıl ortaya çıktığına işaret etti.

Espirili bir dilde, Bolivya ve Ekvador'un sol kanat liderleri Evo Morales ve Rafael Correa'ya değinen Chavez, ''Her ikisinin de sağlık durumuna dikkatle göz kulak olacağım.'' dedi.

57 yaşındaki Chavez, bu yılın başlarında Küba'da ameliyat olup kemoterapi tedavisi gördükten sonra artık kanseri yenmiş olduğunu söylüyor.

Arjantin Cumhurbaşkanı Cristina Fernandez'in tiroid bezi kanseri olduğu salı günü açıklanmıştı.

Fernandez'in 4 Ocak'ta ameliyat olması bekleniyor.