BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,62
ALTIN 2.389,43
HABER /  GÜNCEL

Nikahta şiddet kriteri

Kadına şiddetin son bulması için başlatılan uygulamada damatlar 'şiddet uygulamama' sözü verecek

Abone ol

İzmir'in Karabağlar İlçesi Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, kadınlara yönelik şiddetin sona ermesi için başlattıkları uygulamanın ilkini katıldığı nikah töreninde gerçekleştirdi.

Damattan, "Eşime şiddet uygulamayacağım" sözünü alan Başkan Kürüm, "Karabağlar'da erkekler, eşlerine şiddet uygulamayacak, her kıydığımız nikahta damattan söz alacağız. Kadına yönelik şiddet son bulmalı" dedikten sonra nikahı kıydı.

Başkan Kürüm, Fuar Göl Gazinosu'nda düzenlenen Bora Büyüktunalıoğlu ile Latife Kalander çiftinin nikah törenine katıldı. Törende, son günlerde kadına yönelik şiddetin giderek arttığına dikkati çeken Başkan Kürüm, Karabağlar'da aile içi şiddetin azalmasına önemli katkı sağlayacak bir uygulama başlattıklarını söyledi.

"EŞİME ŞİDDET UYGULAMAYACAĞIM"

Nikah törenlerinde damatlardan "Eşime şiddet uygulamayacağım" sözü alındıktan sonra nikah akitlerinin gerçekleştirileceğini belirten Başkan Kürüm, Bora Büyüktunalıoğlu'na "Eşine şiddet uygulamayacağına dair söz vermeni istiyoruz. Ancak ondan sonra nikahın kıyılacak" dedi. Damat Büyüktunalıoğlu'nun söz vermesi ve Başkan Kürüm'ün başlattığı uygulama, başta kadınlar olmak üzere davetlilerden büyük alkış aldı. Başkan Kürüm, aldığı söz üzerine çiftin nikahını kıydı. Güzin Yelekli ve Ali Murat Karabağlı'nın nikahında da şahitlik yapan Başkan Kürüm, çifte bir ömür boyu birlikte mutlu olmaları temennisinde bulundu.

"KADINA YÖNELİK ŞİDDET SON BULMALI"

Kadına yönelik şiddetin dikkat çekici boyutlara ulaştığını belirten Kürüm, "Her güzel başlayan evlilik gibi biten evlilikler veya aşklar da güzel bitmeli ve kadına yönelik şiddet son bulmalı. Biz de belediye olarak son zamanlarda tırmanış gösteren ve pek çok kadının ölümüne neden olan şiddetin son bulması için gençlerimizi uyaralım istedik. Şiddet tarihe karışsın ve şiddete toplum olarak "dur" diyelim. Sevginin, barışın, huzurun ve hoşgörünün ağır bastığı bir dünyaya kavuşalım" dedi.