BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş'tan barışa hazırız mesajı

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş 3 PKK'lı kadın için Diyarbakır'da düzenlenen törende konuştu.İmralı süreci ile ilgili konuşan Demirtaş artık fırsatı kaçırmayın çağrısında bulundu

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Diyarbakır'da 3 PKK'lı kadın için düzenlenen törende BDP Genel

AHMET TÜRK ÖNCE KÜRTÇE SONRA TÜRKÇE KONUŞTU

Diyarbakır'da 3 PKK'lı kadın için düzenlenen cenaze töreninde konuşan Ahmet Türk süreçteki hassasiyete dikkat çekti.

HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Başkanı Selahattin Demirtaş barışı simgeleyen beyaz kaşkolu ile çıktı ve Batıkent Meydanı'nda toplanan halka seslendi.

Binlerce kişinin toplandığı meydanın barış sinyali verdiğini söyleyen Demirtaş artık fırsatı kaçırmayalım dedi.

Barıştan yana olduklarını üstüne basa basa söyleyen Demirtaş, ''Amed Meydanı böylesine barışa hazır olduğu sinyalini mesajını gönderiyor. Bu topraklar kana doydu bu topraklara savaş zihniyetini gömelim diyorsanız biz hazırız. Bu halk cesurdur o nedenle barışa hazırdır. Bu fırsata artık kaçırmayalım. Artık bu topraklarda gençler yeterince öldü diyorsak bu fotoğrafı herkes iyi okusun.'' dedi.

İşte Demirtaş'ın o sözleri;

BU HALK BARIŞTAN KAÇMADI

Hiçbiri tek başına bir işe yaramaz. Bugünlerde özellikle de bizler üzerinden bir kader çizilme operasyonun yapıldığı bugünlerde biz 3 devrimci Kürt kadının cenazeleri önünde ifade ediyoruz.Bu halk barıştan kaçmadı. Tam da onurlu barış için alanlardaydı. Hiç kimse bizim halkımızı bu hareketi bu mücadeyi barıştan uzak hareket olarak tanıyamaz. Kimse haksızlık yapmasın. Acının en katmerli olduğu günlerde bu analar parçalanmış bedenleri ile evlatlarını toprağa verirken bile intikam yeminleri etmediler. Bugün 3 arkadaşımızın aileleri intikam yeminleri etmiyorlar. Başka ailelerin yüreği yanmasın diyorlar.

BU FIRSATI KAÇIRMAYALIM

Barışı beklerken kimse bu halkı başka bir şeyle suçlayamaz. Onurlu bir diyalogdan müzakereden ne zaman geri durduk? Korkumuz yoktur. Evlatlar ölmesin artık bu duyguların arkasında milyonlar var. Sizin ortaya koyduğunuz güvence nedir?

Amed Meydanı böylesine barışa hazır olduğu sinyalini mesajını gönderiyor. Bu topraklar kana doydu bu topraklara savaş zihniyetini gömelim diyorsanız biz hazırırz. Barışı beklediğimiz günlerce Malatya morgunda 11 PKK'lı genç var.Tüm değerlere saygı göstermek halkın hakkıdır. Hem savaşırım hem barışırım olmaz. Bu halk cesurdur o nedenle barışa hazırdır. Siz hazırsanız barış meydanı böyle olur? Bu fırsata artık kaçırmayalım. Artık bu topraklarda gençler yeterince öldü diyorsak bu fotoğrafı herkes iyi okusun.

screen-shot-2013-01-17-at-12.48.59-pm.png

SÖZ SÖYLEME DEĞİL İŞ YAPMA ZAMANI

Aslında arkadaşlarım hepimizin duygularını ifade etti. Biz maalesef ilk kez böyle acıya tanıklık etmedik. Bir zamanlar bu topraklarda Kürt kadınının sofrada bile yeri yokken bugün 3 devrimci kadın milyonların huzurunda devrimin nasıl yapıldığını gösterdi. Onlar ki bu karanlık içinde binlerce yıllık erkek savaş zihniyetine kafa tutumuş devrimcilerdir. Her birinizin önünde saygıyla eğiliyoruz.

Bu mücadele bizle var olmadı bizimle bitmez. Bu mücadele 3 Kürt kadını gibi direnenelerle var oldu. Söz söyleyecek zaman değil. İş yapma zamanıdır. Pratik yapma zamanıdır. Şimdi tarihin en kritik dönemlerinde geleceğimizin vatanımızın ve halkımızın geleceğinin belirlendiği kaderimizin yeniden çizildiği günlerde eğer değerlerimize layık olmak istiyorsak yapacağımız şey sabırlı cesur ve akıllı olmaktır.