BIST 9.600
DOLAR 32,50
EURO 34,64
ALTIN 2.480,56
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Demirtaş'tan Bahçeli'ye her satırı olay cevap!

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, partisinin grup toplantısında konuştu. MHP lideri Bahçeli'nin 'Nusaybin'de taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakmayın' sözlerine yanıt veren Demirtaş flaş açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, Devlet Bahçeli'ye olay bir karşılık verdi.

'Çakma milliyetçi, Çin malı parti' tanımlamaları yaparak konuşan Demirtaş, Bahçeli'nin "Nusaybin'de taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakmayın' lafına "Bu vücutta baş gitse bile başsız bedenimiz yine sizin önünüzde diz çökmez" diyerek karşılık verdi.

MHP için AK Parti'nin kuyruğu diyen Demirtaş şunları söyledi;

-"Çakma milliyetçi, Çin malı bir parti var. Onların da desteğiyle gensoru reddedildi. AKP'nin kuyruğu diyordum ama düzeltiyorum. Bunlar AKP'liden daha çok AKP'li. Her hafta iki tane AKP grup toplantısı yapılıyor. Birini Bahçeli, birini Davutoğlu yapıyor. Davutoğlu, konuşsa, Bahçeli kafasını sallasa yeterli.

-"Taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakılmasın" diyerek katliam çağrısı yaptı. Bırakılmıyor zaten. Kan görünce, kendisinin yanaklarına can geldiğini defalarca acı bir şekilde tecrübe ettik. Senin için rahat olsun. Bizim içimiz rahat değil. Bu vücutta baş gitse bile başsız bedenimiz yine sizin önünüzde diz çökmez. Merak etmeyin. Katliamın, alçaklığın tarihini yazmış olanlar, bizi tehdit ederek, halkı tehdit ederek, katliamla korkutarak iktidarlarını güncelleyemeyecek. Maraş'ta, Sivas'ta yaptıklarınızı yapamayacaksınız.

ERDOĞAN'A DA ÇATTI

Erdoğan'ı da eleştiren Demirtaş, 2014'te IŞİD'in eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz dahil 49 kişiyi rehin alması olayını hatırlatarak "Teröristle müzakere olmaz diyorlar. Musul'da yaptınız. Hem de en barbarıyla yaptınız. IŞİD barbarlarıyla, tecavüzcüleriyle Musul Başkonsolosluğu'nda müzakere yaptınız. Cumhurbaşkanı da bunu itiraf etti" dedi.