BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.422,62
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Devlet Bahçeli'den olay Nusaybin önerisi

NUSAYBİN'de sivillerin tahliye edilmesini öneren MHP lideri Bahçeli, 'Nusaybin'de taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakmayın' dedi.

Abone ol

Terörle mücadelede çok sayıda şehidin verildiği Nusaybin için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den çok konuşulacak öneri.

Başbakan Davutoğlu'na seslenen Bahçeli, sivillerin tahliye edilip Nusaybin ilçe merkezinin dümdüz edilmesini istedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli'nin gündeminde son dönemde çok sayıda şehidin verildiği Nusaybin vardı.

MHP lideri Bahçeli'nin Mardin’in Nusaybin ilçesindeki terör unsurlarının temizlenmesi konusunda hükümete önerdiği yöntem çok konuşulacak.  İşte Bahçeli'nin olay açıklamaları:

TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ BAŞ ÜSTÜNDE BAŞ BIRAKMAYIN

"Diyarbakır'da 31 Mart'ta polis memurları kara toprağa sere serpe düştüler. Aynı günde uzman çavuşlar Nusaybin'de son nefeslerini verdiler. Dün de Nusaybin'de PKK'lı teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu askerlerimiz şehit düştü. Sosyal medya hesabından 'Artık bir şehit vermeyi yüreğim kaldırmayacak' diyen jandarma uzman çavuş yüreğimizi yaralamıştır. Rabbim hepsinin şehadetini mübarek kılsın.

ONLARA ÜÇ GÜN MÜHLET VERİN

Sayın Başbakan tavsiyem Nusaybin ve diğer operasyon yapılan il ve ilçelerde yaşayan vatandaşlarımıza çağrıda bulunun. Onlara 3 gün mühlet verin ve şehirleri tahliye etmelerini sağlayarak herkesi emniyetli yerlere alın. Arkasından da Nusaybin'de taş üstünde taş, baş üstünde baş koymayın."

NUSAYBİN YENİDEN İNŞA EDİLİR

Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmayın. Nusaybin de yeniden inşa edilir. Her ile giden kara haberler kesilmezse Türkiye iç savaşa sürüklenecektir."

TAHLİYELER SÜRÜYOR

Terör örgütüne yönelik operasyonların sürdürüldüğü Mardin'in Nusaybin ilçesinde evinden çıkmak isteyen aileler güvenlik güçlerince tahliye edildi. Bebekli bir ailenin özenli şekilde tahliyesi de fotoğraf karelerine yansıdı.
Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının ilçedeki evlere verdiği zararı, bölgeden çekilen fotoğraflar ortaya koydu. Fotoğraflarda, teröristlerin "karargah" gibi kullandıkları evlere verdiği zarar ile kaldırım taşları ve gasbettikleri araçlarla kurdukları barikatlar görülüyor.