BIST 9.140
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,58
HABER /  GÜNCEL

Nusaybin ve Yüksekova'ya asker girdi PKK'lı sayısına bakın!

MARDİN Nusaybin ve Hakkari Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı ile birlikte operasyon başladı. 20 bin askerin katıldığı operasyonun hedefinde 2 bin PKK'lı var.

Abone ol

HAKKARİ'nin Yüksekova ve Mardin'in Nusaybin ilçelerinde sokağa çıkma yasağıyla birlikte bugün dev operasyona start verildi. 20 bin asker ve polisin katıldığı harekat öncesi ilçelere sevk edilen birlikler belirlenen adreslere yönlendirildi.

17 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığından, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 15, Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonda ise 2 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Yüksekova’da İHA’lar havadan görüntü alarak PKK'lıların karargah olarak kullandığı evleri tespit etti. İlçede yaklaşık 2 bin PKK'lının mevzilendiği belirtiliyor.

Hakkari Valiliği, Yüksekova'da sokağa çıkma yasağının başladığını duyurdu. Yasak kararının "ilçede artan terör olayları nedeniyle" alındığı ifade edildi.

Eğitime ara verilen Yüksekova'daki bazı okullara özel eğitimli askerler ve polisler yerleştirildi. Tümen Komutanlığı'ndan havalanan helikopterlerle ilçenin çevresinde bulunan tepelere asker indirildi. Teröristlere yönelik operasyona yaklaşık 20 bin güvenlik gücünün katılıyor.

HALK YÜKSEKOVA'YI TERKETTİ

Operasyon öncesi Yüksekova'dan göç başladı. Yasak kararıyla çok sayıda kişi, evlerini terk ederek ilçe dışındaki yakınlarının yanına gitti. Cami hoparlörleri ve zırhlı araçlardan da terörsitlere ''teslim olun'' çağrıları yapıldı. 

2 BİN PKK'LI BU İLÇEDE

Yüksekova'da 10 örgüt evinin bulunduğu Orman Mahallesi başta olmak üzere Cumhuriyet ve Güngör Mahalleleri, konum itibariyle stratejik önem taşıyor.

Bu mahallere giriş çıkışlar yasaklandı. Mahalleden anayola açılan bütün yolların tutuldu. Cumhuriyet, Güngör ve Şemdinli yolunda sızmaların önü kapatılarak, örgüte yardım gelebilecek noktalar kesildi. PKK'lıların Vali Erdoğan Gürbüz, Kuruköy, Uğur Sıtkı ilk ve ortaokulları ile Atatürk Lisesine yığınak yaptığı tespiti üzerine operasyonda öncelik bu alanlara verildi. İlk etapta bu okullar PKK'lılardan kurtarılacak. Yüksekova'nın hemen hemen her sokağında çukurlar bulunurken, çukurlar tüple desteklenmiş patlayıcılarla kuşatıldığı görüldü.

PKK'NIN DAĞ KADROSU İLÇEYE SIZDI

PKK'nın dağ kadrosunun büyük bir bölümümün sızdığı Yüksekova'da şiddetli çatışmaların yaşanması bekleniliyor. 2 bine yakın PKK'lının mevzilendiği belirtilen ilçede operasyonları Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat yapıyor.

2 AY SÜRECEK

Kırsaldaki harekatı Özel Kuvvetler yürütecek. Burada 10 bine yakın personel görev alıyor. İkiyaka Dağları üzerinden gelebilecek lojistik destek kesilecek. Dört insansız hava aracı 24 saat uçacak. 2 ay sürmesi beklenen operasyon İran ve Irak sınırına kadar uzanacak.

NUSAYBİN'DE SON DURUM NE?

Sokağa çıkma yasağının duyurulduğu bir başka ilçe ise Nusaybin. Mardin'in ilçesinde de Yüksekova'dakine benzer görüntüler yaşandı. Eşyalarını kamyonlara yükleyenler ilçeden ayrıldı.

Mardin Valiliği, yasak uygulanırken 112 acil sağlık hizmetlerinin süreceğini ve 1 nöbetçi eczanenin açık olacağını açıkladı.