BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.436,90
HABER /  GÜNCEL

Ankara patlaması teröristin parmağı incelendi ve...

Ankara Kızılay'da 34 kişinin öldüğü patlamanın ayrıntıları ortaya çıkıyor. Bombalı saldırı ve teröristlere ilişkin çarpıcı detaylar var.

Abone ol

Terör saldırısının ardından olay yeri incelemelerinde PKK’lı bir kadına ait parmak bulundu. Tespit edilen kadınla, bir erkeğin Ankara’da benzin alırken kameralara yakalandığı, iki teröristin saldırıdan 5 gün önce kente geldiği tespit edildi.

KADIN 2015'TE PKK'YA KATILMIŞ

Milliyet gazetesi 34 kişinin öldüğü 125 kişinin yaralandığı bomba yüklü araçla yapılan saldırıya ilişkin ayrıntılar verdi.

BENZİN ALIRKEN KAMERALARA YAKALANDILAR

Olay yerinde yapılan incelemede bulunan bir parmak, PKK’ya 2015’te Kars’tan katılan bir kadına ait çıktı. Yapılan incelemede, bu kadınla, bir erkeğin Ankara’da benzin alırken kameraya yakalandığı anlaşıldı.

İncelemeler sonunda saldırının beyaz renkte BMW 5.20 marka bir araçla gerçekleştirildiği anlaşıldı. Görüntüdeki aracın da bu olduğu ortaya çıktı. Aracın 25 gün önce Şanlıurfa’da galeriden alındığı ancak yeni ruhsat çıkartılmadığı anlaşıldı. Kadınla birlikte görülen erkeğin olay yerinde olup olmadığı araştırılırken çarpıcı bir iddia daha ortaya atıldı.

TERÖRİSTLERLE İGİLİ İKİ İDDİA

Ankara’daki terör saldırısının biri kadın iki kişi tarafından gerçekleştirildiği iddia ediliyor. İddiaya göre, erkek saldırgan bomba yüklü aracı kullanırken, kadın saldırgan da çifte saldırı için olay yerindeydi ancak eylem sırasında o da öldü. Bu nedenle kadın teröristin üzerindeki bombayı patlatamadığı iddia edildi.



ANKARA'YA 5 GÜN ÖNCE GELDİLER

Bir başka iddia ise iki teröristin araçta birlikte bulundukları yönünde. İki teröristin Ankara’ya saldırıdan 5 gün önce geldikleri, arabayı satın aldıkları tarihten, Ankara’ya geldikleri tarihe kadar geçen 20 günlük sürede ise araca bir başka kentte bomba yüklendiği belirtiliyor.