BIST 9.089
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,67
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da son beş ayda üç saldırı!

Ankara'daki saldırı yurt içinde de protesto ediliyor. Sosyal medyada saldırıyı lanetleyen binlerce mesaj paylaşılırken, saldırıdaki ölü sayısı 27'den 34'e yükseldi. Yaralı sayısı ise 125 olarak açıklanırken bunlardan 19'unun durumu ağır!

Abone ol

Ankara son beş ayda üçüncü kez bombalı saldırıyla sarsıldı. Geçtiğimiz yıl 10 Ekim'de Ankara Garı'ndaki patlayla başlayan saldırıların bilançosu ise çok ağır!

Türkiye'nin yüreği bir kez daha sarsıldı. Ankara'da dün akşam saatlerinde meydana gelen saldırıda ilk belirlemelere göre 34 kişi ölürken 125 kişi de yaralandı.

GÜVENPARK'IN HEMEN YANI

Saat 18.45'te meydana gelen saldırı Ankara'nın en işlek bölgesi olan Kızılay'da meydana geldi. Güvenpark ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında meydana gelen patlamada onlarca araç kullanılamaz hale geldi. 

SON BEŞ AYDA ÜÇ SALDIRI

Geçen yıl 10 Ekim’de Ankara Garı’nı hedef alan saldırıdan sonra, bu yıl 17 Şubat’ta Merasim Sokak’taki servis araçlarına saldırı düzenlenmişti. Bu akşamki patlama da Merasim Sokak’a yürüme mesafesindeki Güvenpark yakınlarında yaşandı.

SOSYAL MEDYADA İSYAN VAR

Ankara'daki terör saldırısına sosyal medyada da büyük tepki var. Saldırının hemen sonrası Twitter'da oluşturan tagların 6 tanesi trend listesine girerken kullanıcılar, oluşturulan ortak mesajları paylaşarak teröre lanetledi.

SOSYAL MEDYADA ÖRGÜTLENDİLER

Öte yandan sosyal medyadan örgütlenen bir grup vatandaş Eskişehir ve İstanbul'daki saldırıları kınadı. 

Eskişehir'de Espark önünde toplanan bir grup genç, Ankara'daki patlamayı protesto etti.