BIST 9.532
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.490,13
HABER /  GÜNCEL

ABD'den 'istihbarat' açıklaması geldi

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden, 11 Mart'ta Ankara'daki vatandaşlarını 'potansiyel terör saldırısına' karşı uyarması hakkında açıklama geldi.

Abone ol

Ankara'daki patlamanın ardından sosyal medyada çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşılan ve ABD'nin Ankara'daki vatandaşlarını 'potansiyel terör saldırısına' karşı uyardığı metin hakkında açıklama geldi. Büyükelçilik hesabından atılan tweet'te, "ABD Büyükelçiliği'nin Ankara'daki ABD vatandaşlarına yönelik mesajı hakkında Türk basınında yer alan spekülasyonlara ilişkin gerçekler şöyledir" denildi ve şöyle devam edildi: 

"ABD Büyükelçiliği geçtiğimiz hafta sosyal medyada dolaşan ve Türk hükümeti kaynaklı olduğu belirtilen bir uyarı mesajı yoluyla bir tehdit bilgisinden haberdar olmuştur. Söz konusu uyarıyı Türk makamlarıyla teyit eden büyükelçilik, Türk hükümetinden herhangi bir tehdit bilgisi edindiğimizde rutin olarak yaptığımız şekilde, aralarında hem devlet görevlileri hem de sivillerin bulunduğu Ankara'daki tüm ABD vatandaşlarına ve ABD Büyükelçiliği'nin tüm çalışanlarına yönelik bir bilgi notu yayınlamıştır."

ABD Büyükelçiliği 11 Mart’ta bir açıklama yayınlayarak Ankara’daki ABD vatandaşlarını, “kişisel güvenlik planlarını gözden geçirmeleri ve çevrelerine dikkat etmeleri” yönünde uyarmıştı. Açıklamada, “Ankara’nın Bahçelievler bölgesindeki Türk hükümet binaları ve konutlarına yönelik potansiyel bir terör saldırısı bilgisi alındığı, ABD vatandaşlarının bu bölgeden uzak durmaları” belirtilmişti.