BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,11
HABER /  GÜNCEL

Bakan Ala'dan flaş Ankara açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ankara Kızılay'daki terör saldırısının bombalı araçla gerçekleştirildiğini ve saldırıyla ilgili önemli bulgulara ulaşıldığını söyledi. Bu arada Ankara'daki saldırıda 34 kişinin öldüğü 125 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

Abone ol

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili ciddi bulgular elde edildiğini, saldırının faillerinin ise soruşturma tamamlandıktan sonra kamuoyu ile paylaşıyacağını söyledi. Ala, saldırının bombalı araçla gerçekleştirildiğini açıkladı. Bu arada saldırıda 34 kişinin yaşamını yitirdiğini, tedavi gören 125 kişiden 19'unun ise durumunun ağır olduğu belirtildi.

Ankara'da dün akşam saatlerinde meydana gelen patlamayla ilgili Başbakanlık'taki güvenlik zirvesi sonrası İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ birlikte açıklama yaptı. Bakan Ala saldırının intihar saldırısı olduğunu ve

Saldırıda 34 kişi yaşamını yitirirken, 125 kişi de yaralandı. Yaralılardan tedavisi süren 19'unun durumunun ağır olduğu belirtildi

 saldırıyla ilgili ciddi emarelere ulaşıldığını açıkladı. İşte Ala'nın o açıklamaları:

"Akşam saatlerinde Ankara'da Kızılay'da otobüs durağında bekleyen sivil vatandaşlarımıza, seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla terörist saldırı düzenlenmiştir. Bu terörist saldırıyı milletçe lanetliyoruz ve bunu yapanların hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklarını teyiden tekrar söylüyoruz.

"CİDDİ BULGULAR ELDE EDİLDİ"

Bu tür saldırılar milletimizin kararlılığını ortadan kaldıramayacaktır. Bu saldırıyla ilgili ciddi bulgular elde edilmiştir ama kesin olarak yapan örgüt

sonuçla tamamen elde edilip, soruşturma tamamlanınca açıklanacaktır. Sanıyorum yarın bu araştırmalar neticelenir ve kesin kanaate varıldıktan sonra açıklanır. Elbette biz bu terörist saldırılarla şu anda yürüttüğümüz milletin huzuru için demokrasimizin bekası için yaptığımız terörle mücadele sekteye uğramayacaktır. Kararlılıkla yürütülecektir ve Türkiye bu sorunun da üzerinden gelecektir.

BAKAN ACI BİLANÇOYU AÇIKLADI

Güvenlik zirvesi sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise hastanede 125 kişinin tedavisinin sürdüğünü bunlardan 19'unun durumunun ağır olduğunu söyledi. Bakan Müezzinoğlu, saldırıda 34 kişinin öldüğünü bunlardan ikisinin eylemci olabileceğini açıkladı.