BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,78
ALTIN 2.441,30
HABER /  MEDYA

Demirtaş'ın kısa grup konuşmasındaki amacı neydi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Meclis Grup Toplantısı'ndaki 1 cümlelik konuşmasının amacı neydi Demirtaş neden kısa bir konuşma yaptı?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Meclis tarihine geçen 'kısa' konuşması gündeme damgasını vurdu Meclis tarihinde ilk kez bu kadar kısa konuşulan bir grup toplantısı yaşandı

DEMİRTAŞ'IN AMACI NE?

Demirtaş, kısa konuşmasında "Tarihimizin en kısa grup toplantısı yapacağız. Biz bir pazarlık hareketi, pazarlık partisi değiliz. AKP ile kirli bir pazarlık olmadı asla olmayacak. Sayın Recep Tayyip Erdoğan HDP varoldukça, HDP'liler bu topraklarda yaşadıkça sen başkan olamayacaksın. Seni başkan yaptırmayacağız" demişti. Peki Demirtaş'ın tek bir cümleden oluşan bu konuşmasındaki asıl amaç neydi? 

demirtas.20150317143731.jpg

Hürriyet yazarlarından Fatih Çekirge ve Şükrü Küçükşahin, Demirtaş'ın konuşması sonrası, bu kısa açıklamasını Hürriyet'e değerlendirdiler. 

"ÖZELLİKLE YAPTI"

Fatih Çekirge, Demirtaş'ın bu konuşmayı 'özellikle' yaptığını vurgulayarak "belli çevrelerden sürekli pompalanan bir senaryo var. O da ‘’HDP ile AK Parti Erdoğan’ın başkanlığı konusunda pazarlık yapıp, anlaştı’’ idi. Bu dedikodu barajı aşma çabasında olan HDP’yi rahatsız ediyordu. Demirtaş, bu çıkışı net ve kesin bir açıklama olarak o yüzden yaptı. Yani böyle bir anlaşmanın olmadığını vurgulamak için. Bu kısa ve keskin açıklamanın arkasında yatan gerçek budur." dedi.

"HEDEFİ ÇOK NET"

Şükrü Küçükşahin ise Demirtaş'ın bir PR çalışması taktiği kapsamında bu konuşmayı bu şekilde yaptığını ileri sürerek, "Yüzde 10 barajını geçmeyi hedefleyen HDP’nin toplumsal tabanı en geniş isminin Selahattin Demirtaş olduğu açık bir gerçek. Demirtaş, polemiklerle, sözleriyle ve eylemleriyle toplumu sarsabilen bir siyasetçi portresi çiziyor. Bugün yaptığını da böyle görmek gerekir. Akıllıca bir halkla ilişkiler çalışması. Hedefi de çok net. Hedef şu; HDP’ye oy verebilecek bazı toplum kesimlerinde acaba seçim sonrası AKP ile işbirliği yaparlar mı, daha da önemlisi Tayyip Erdoğan’ın başkanlık sistemine onay verirler mi noktasında. İşte Demirtaş bugün bu seçmen kitlesine ‘sizi aldatmayacağız’ diyerek çok etkili bir söz verdi." dedi.