BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.294,65
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan Bayraktar'dan Kılıçrdaroğlu'na mucit yanıtı

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisi hakkındaki iddiasına sert çıktı.

Abone ol

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bu ülkenin bir bakanı çıkıp Of'ta bir konuşma yaptı; 'Biz Müslüman bir ülkeyiz bizden mucit çıkmaz. Biz ancak ara eleman yetiştiririz' diye bir söylem geliştirdi. Bu topluma yapılan en kötü söylemdir arkadaşlar" sözlerine yanıt verdi.

Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, "Bizden mucit çıkmaz" ifadesini kullanmadığını belirterek "Anlaşılıyor ki Sn. Kılıçdaroğlu, hem geçmiş hem de hayali şeyler üzerinden politika yapmayı alışkanlık haline getirmiştir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan Bayraktar'ın açıklaması şöyle:

11 Mart 2015 tarihinde CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Trabzon'da 6 ağustos 2013 tarihinde yaptığım konuşmayı referans göstererek sarf ettiğim sözlerin metni, kimileri tarafından çarpıtılmasına rağmen içinde "bizden mucit çıkmaz" diye bir ifade yoktur. Sn. Kılıçdaroğlu, benim için; "Bu ülkenin bir bakanı çıkıp Of'ta bir konuşma yaptı; 'Biz Müslüman bir ülkeyiz bizden mucit çıkmaz. Biz ancak ara eleman yetiştiririz' diye bir söylem geliştirdi. Bu topluma yapılan en kötü söylemdir arkadaşlar. Bu toplum için yapılan en kötü söylemdir. Ne demek bizden mucit çıkmaz. Bilime önem vermeyen bir toplum olabilir mi? Halkımıza sorduğunuz zaman, okumuş yazmış kişiye alim diye bakarlar, bilgili diye bakarlar, öyle söylerler. Bilime bu toplum değer vermiştir. Ama biz bugün bunun gereklerini yeteri kadar yerine getirmiyoruz" ifadelerini kullanmıştır.

Şu kadarını söyleyeyim; kesinlikle "Bizden mucit çıkmaz" ifadesi tarafımdan kullanılmamıştır. Anlaşılıyor ki Sn. Kılıçdaroğlu, hem geçmiş hem de hayali şeyler üzerinden politika yapmayı alışkanlık haline getirmiştir. Meselenin doğrusu ve bilimin gerekliliğine yönelik yaptığım konuşma metni, kimileri tarafından çarpıtılmasına rağmen aşağıdaki gibidir...

6 Ağustos 2013 tarihinde Trabzon’daki konuşmam şöyledir.

“Bu ülke Müslüman bir ülke. Yüzde 99'u Müslüman. Tarihten gelen bir yapısı var. Türkiye'nin bulunduğu coğrafya çok zor bir bölge ve Türkiye onun merkezinde bulunuyor. Şimdi Türkiye'nin konumu itibariyle biz icat yapamıyoruz, buluş yapamıyoruz. Tarım ülkesiyiz biz. Ne yapacağız biz, ara teknik eleman ülkesiyiz biz. O zaman biz çok daha iyi eğitim almak zorundayız. İnsanlarımızı çok daha iyi yetiştirmek zorundayız. Öyle kalem efendisi değil. Çocuklarımıza, evlatlarımıza sahip çıkacağız. Eğer biz çocuklarımızı iyi yetiştirirsek kalem efendisi değil, ara teknik eleman, üniversiteyi bitiren, teknolojiyi iyi kullanan, bilgisayar bilen ve lisan bilen, dünyadaki bütün bilgileri alıp onları çok iyi kullanan, çok kaliteli gençler olarak yetiştireceğiz.”

Biz bu vatana, bu millete en çok sahip olan bölgenin insanlarıyız. Milliyetçiyiz diyoruz. Esas milliyetçilik ne biliyor musunuz? Vatanı için en çok çalışan, bayrağını en çok seven, en çok üreten, vatanını en çok seven. Yoksa şoven milliyetçiliğin devri geçti. Eğer vatanın bayrağını en yükseğe çıkarabiliyorsak, en çok milliyetçiyiz. O yüzden biz gençlerimizi iyi yetiştireceğiz. O zekâ, o kök bizde var.”