BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,84
ALTIN 2.423,00
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Davutoğlu: Kılıçdaroğlu 4 yıl istiyor çünkü

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında seçmenden 4 yıllığına iktidar izni isteyen Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Abone ol

AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hedefinde CHP'nin '4 yıl verin yeter' sloganı vardı.

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun neden 4 yıllığına iktidar izni istediğini "Çünkü gözleri fal taşı gibi Merkez Bankası'ndaki dolar rezervinde. Batıracak, çekip gidecek. Türkiye'yi 2001 yılına çevirecek. Aynı Devlet Bahçeli gibi eyvallah deyip gidecek" sözleriyle anlattı.

Davutoğlu, ekonomik kriz beklentisi içinde olanları bir kez daha uyardı. Grup toplantısında miletvekillerine seslenen Başbakan, kriz bekleyen muhalefet ve paralel çetenin avuçlarını yaladığını savundu.

Davutoğlu'nun eleştiri oklarında ise İstanbul'a üç katlı tünel projesine karşı çıkan CHP vardı. İşte Davutoğlu'nun ekonomi ve CHP lideri Kılıçdaroğlu ile ilgili açıklamaları:

AVUÇLARINI YALADILAR, YALAYACAKLAR

"Birileri neredeyse ellerine kına yaktı, türkiye'de kriz olacak diye. Ana muhalefet de diğer partiler de bunun içinde. Bu kritik günlerde, çanakkale savaşının yıl dönümünde, haince batı başkentlerindde kamuoylarını Türkiye aleyhine ayağa kaldırmaya çalışan paralel çetenin de rüyası bu. Hepsinin rüyası Türkiye'de bir kriz çıksın, bu küresel dalgalanma unutturulsun ve sanki Türkiye'ye has bir kriz varmış gibi ortam doğsun ve seçimlere giderken AK Parti Hükümeti yıpransın. Avuçlarını yaladılar, yalayacaklar.

KİMSE KRİZ SENARYOLARI ÜZERİNDEN HESAP YAPMASIN

Dünya piyasaları ne kadar dalgalanırsa dalgalansın bizim yüreğimizdeki millet aşkı dalgalandıkça ekonomimiz de demokrasimiz de dış itibarımız da yerli yerinde olacaktır. Kimse kriz senaryoları üzerinden hesap yapmasın, hesap yapanlar, krize yatırım yapanlar kesinlikle kaybedeceklerdir.

ÇOK KUMPASLAR ORTAYA ÇIKACAK

Seçime yaklaştığımız bu günlerde ellerindekiyle yetinmeyecekler ve yeni kumpaslar kuracaklar. Ekonomideki iniş çıkışlar dünyadaki ekonomik dalgalanmaların yansımasıdır. Kimse bizden irrasyonel bir tepki beklemesin.

ÜÇ KATLI TÜNEL PROESİNE CHP NEDEN KARŞI?

Bakın geçen hafta ne oldu biliyor musunuz? Dünyada bir ilk olacak olan 6,5 milyon insanın taşınmasını sağlayacak, İstanbul'daki bütün kara ve metro hatlarını birbirine irtibatlayan bu büyük proje; Ümraniye ile Hasdal'ı 14 dakikaya indiren, İncirli ile Söğütlüçeşme'yi 40 dakikaya indiren bu büyük projeyi biz zannettik ki CHP'liler, özellikle de İstanbullu CHP'liler ne olursa olsun bağrına basar. Bu proje İBB'ye geldi ve boğaziçi köprüsüne karşı çıkmışlarsa, CHP bu projeye hayır oyu verdi. CHP İBB meclisinde bu projeye hayır oyu verdi.

FABRİKA AYARLARI HEP ENGELLEMEYE DAYALI

Tabii beklentilerimizi şaşırtmadılar. Nasıl Boğaziçi Köprüsü'ne karşı çıkmışlarsa, nasıl İstanbul ve Türkiye'ye taş üstüne taş konulmasına hep karşı çıkmışlarsa CHP, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bu projeye 'hayır' oyu verdi. Şaşırdınız mı? Ben şaşırmadım. 'Evet' deselerdi şaşırırdık. Çünkü bunlar yapmaya değil, engellemeye ayarlanmış. Fabrika ayarları engellemeye dayalı. Fabrika ayarlarında yenilik yok, özgünlük yok, ayar değiştirme yok. Bunlar kurulurken hayırcı... Hayır anlamında, hayra dayalı değil. Hayırlı işlere hep karşı çıktılar ama hep hayırcı oldular. Hayır anlamında... Hiçbir zaman hayırlı işe 'evet' demediler. Hayırlı işlere hep 'hayır' dediler. Yakışır CHP'ye yakışır. Şişli Belediyesi'nde birbirleriyle gayri ahlakilik konusunda yarışanların bizim çağla yarışmamızı anlamaları mümkün değil ki...

Kılıçdaroğlu bunu bir izah etsin bugün bakalım. Niçin 'hayır' dediler. İstanbulluların trafik çilesi çekmesinde CHP'nin ne menfaati var. Trafiği yerin altına taşıyıp, yerin üstündeki güzelliği, Boğaziçi'ni, tarihi dokuyu koruyarak metro inşa edilmesinden niye rahatsızlar? Evet, Gezi olaylarında İstanbul'u tarumar edenlerin arkasında durdular bunlar. Kendileri Yalova'da asırlık çınar ağaçlarını kestiler, 8-10 ağacın yer değiştirmesi sebebiyle İstanbul'u yaktılar, yıktılar. Bunların felsefesi yıkıcılık, bunların felsefesi bölücülük. İzah etsinler neye karşı çıkıyorlar? Buradan İstanbullu hemşehrilerime de sesleniyorum; İstanbul aşığı, hayatını İstanbul'da geçirmiş, İstanbul'un her bir taşına başını koymuş birisi olarak söylüyorum; bu zihniyete karşı siz sesinizi yükseltin. Boğaziçi yapılmasaydı ne olurdu İstanbul'un hali? Daha sonra ikinci köprüye de karşı çıktılar, ne olurdu İstanbul'un hali? Şimdi üçüncü havalimanına karşı çıkıyorlar. 10 sene değil, 10 dakika sonrasını görecek kapasitede değiller."

KILIÇDAROĞLU YILLARLA BİZ ASIRLARLA UĞRAŞIRIZ

 Dikkat edin CHP'nin yeni sloganı '4 yıl verin yeter'miş. Onlar dört dakikayı bile göremezler ama. Hadi dört yıl diyelim. Sayın Kılıçdaroğlu sen yıllarla uğraşırsan, biz asırlarla uğraşırız. Asırların planını yaparız. İşte buradan söylüyorum; bize dört yıl yetmez. Dedem Korkut'tan, Ahmedi Hani'den, Mehmet Akif Ersoy'dan gönül olarak beslenenlere, onlardan gıda bulanlara dört yıl yetmez, 40 yıl yetmez, 400 yıl yetmez, 4 bin yılın hesabını yaparız biz. Çünkü biz mevki ve makamı kendimizle baki kılmayız. Nasıl Süleyman Şah Halep üzerinden Anadolu'ya yürürken büyük torunlarının cihan sultanı olacağını belki duayla anıyordu ama bu irrasyonel gelirdi. Bizler bu naçiz ve fani varlığımızla bundan sonraki büyük yürüyüşlerin temel taşı olmaya adamışız kendimizi.

GÖZLERİ FALTAŞI GİBİ DÖVİZ REZERVİNDE

Kılıçdaroğlu niye dört yım istiyor? Çünkü bütün siyasi ömrünün dört yıldan fazla olamayacağını biliyor. Bütçe konuşmasında söyledim; dört yıl istemesi doğal. Neden? Gözleri fal taşı gibi Merkez Bankası'ndaki döviz rezervinde, Hazine'deki fonlarda. Gelecek, dört yıl içinde tarumar edecek, talan edecek, Türkiye'yi 2001'e döndürecek, sonra da aynen Bahçeli'nin 2001'de 'bana eyvallah' deyip gitmesi gibi o da 'Allah'a ısmarladık' diyecek. Sonra yine biz düzeltemeye kalkacağız. Millet bu tiyatroyu bir kez yaşadığı için ikinci tiyatroya izin vermez. Çünkü işte gördük, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu projesine karşı çıkmanın anlamı ne? İzah etsinler, desinler ki 'üç katlı tünel yetmez, dört katlı isteriz' derlerse konuşmaya hazırız. Ama 'üç katlı tünel Boğaziç'ni rahatlatacak, bunu hiç istemiyoruz' derlerse 'varın gidin siz kendi Şişli oyuncağınızla oynayın' deriz, yolumuza devam ederiz."

AK PARTİ'YE GEÇEN BAŞKANLARA ROZET TAKTI

Davutoğlu, konuşmasının ardından MHP'den AK Parti'ye geçen Niğde'nin merkez ilçeye bağlı Değirmenli Belde Belediye Başkanı Yıldıray Tok, Altunhisar ilçesine bağlı Karakapı Belde Belediye Başkanı Kamil Demiralp ve Keçikalesi Belde Belediye Başkanı Şamma Öztürk ile Aksaray'ın Gülağaç ilçesine bağlı Gülpınar Belde Belediye Başkanı Mustafa Baymışlıoğlu'na rozetlerini taktı. Yalova'dan gelen ortopedik sporcularla hatıra fotoğrafı çektiren Davuoğlu, ayrıca kendisine çiçek veren bir grup işitme engelliyle işaret diliyle sohbet etti.

Başbakan Davutoğlu, grup konuşmasına başlarken de milletvekillerinin arasında oturan işitme engellilere dönerek, "sizi seviyorum" dedi. İşitme engelliler de Davutoğlu'na işaret diliyle "Türkiye sizi seviyor, sizinle gurur duyuyor" karşılığını verdi.

Öte yandan AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu da grup toplantısında işitme engellilerle işaret dilinde bir süre sohbet etti.