BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Demirtaş Erdoğan'dan özür bekliyor

Uludere'de ölen 34 kişi için anma etkinliğinde BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş açıklama yaptı

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-  Uludere'de ölen 34 kişi için anma etkinliğinde konuşan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Erdoğan'ı kızdıracak sözler sarfetti.

KIŞANAK HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLADI

Uludere'nin birinci yıldönümü anma etkinliğine katılan BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak Kürtçe ağıtlar yakıldığı sırada gözyaşlarına boğuldu

HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Uludere katliamının nedeninin Kürdistan meselesi olduğunu öne süren Demirtaş, 'Roboski katliamının nedeni Kürdistan'ın önünü kesmektir. Roboski katliamı kaçakçıların yanlışlıkla katlediğildiği olay değil Kürdistan'ın kendi statüsüne giden yolun bombalanmasıdır.' dedi.

Erdoğan'ın katliamını kabul etmesini gerektiğini söyleyen Demirtaş, 'Bugüne kadar Roboski ile ilgili her şey yazıldı, çizildi tek bir şey kaldı 'Erdoğan'ın vurun emrini ben verdim açıklaması'.

Dokunulmazlık konusuna da değinen Demirtaş, 'Gültan Kışanak PKK'lıya sarıldığı için içeri attıracağız diye söyleyen Erdoğan sen 34 Kürt gencini öldürdün. Bir insana masumca sarıldı diye dokunulmazlık kaldıran Erdoğan 34 kişiyi katletti.' dedi.

İşte Demirtaş'ın konuşmasından satır başları;

1 yıl geçti biz yine burdayız. Bu katliamın AKP imzalı bir katliam olduğunu söylemek için tüm dostlarımız buradalar.

Roboski katlimı ile ilgili söylenmesi yazılması gereken herşey yapılı tek şey eksik kaldı. Erdoğan'ın özrü ve katliamı kabul etmesi. Onun dışında her şey söylendi. Erdoğan'ın 1 yıl önce bugün 'vurun emrini ben verdim' şeklindeki eksiği kaldı.

O gün tüm arkadaşlarımızla buradaydık. Tayyip Erdoğan bu gerçekleri saklayabilir. Uludere Kaymakamı yaşananları iyi biliyor. Sanmayın ki ödüllerildi sürgüne gönderildi. Uludere kaymakamı konuşamıyor. Şırnak Emniyeti bize her türlü delili güvence altına aldık dedi, irtibatlar elimizde dediler, savcıya teslim edildi dediler 1 yıldr hangi delilleri topluyorsunuz birkaç saat içinde delilileri savcıya verdik diyen emniyet yetkilileri neden sesizler.

BU KATLİAMIN EMRİNİ ERDOĞAN VERDİ

Çünkü bu katliamın emrinin Recep Tayyip Erdoğan verdiği için sessizler. Tayyip Erdoğan değil mi generali, paşayı içeri koyan. 34 defa müebbet ağırlaştırılmış hapis cezası kadar suç işlemiştir. Burada sınırdan geçişin siviller tarafından geçildiğini iletmesisine rağmen Hava Kuvvetleri Komutanı Başbakan'ı arayarak onay vererek uçakları kaldırmıştır. Buradaki insanları isim isim biliyoruz demiştir.

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI, GENELKURMAY VE BAŞBAKAN EMİR VERMİŞTİR

Hava Kuvvetleri Konutanı, Genelkurmay Başakanı ve Başbakan bu emri bizzat kendileri vermiştir. Çünkü onlara 34 kişinin arasında 1 PKK'lı olduğu söylemiştir. Ama tamamı Roboskili gençlerdir. 1 yıldır neyi araştırdığınızı sanıyorsunuz. Onlar bize 1 yıldır unutturduklarını sanıyorlar.

KIŞANAK O PKK'LIYA MASUMCA SARILDI

Kışanak PKK'lıye sarıldığı için içeri attıracağız diye söyleyen Erdoğan sen 34 Kürt gencini öldürdün. Bir insana masumca sarıldı diye dokunulmazlık kaldıran Erdoğan 34 kişiyi katletti. Senin de dokunulmazlığın kaldırılacak.Halk senden hesap soracak.

Bu tepenin arkası Kürdistan önü Kürdistan ölenler Kürt çocuklarıdır. Bu kadar açıktır mesele Bu topraklar Kürdistan toprakları olduğu için medyası, Başbakan'ı, emniyeti herkes el ele verip bu katlimı yaptılar.

KÜRDİSTAN DİYE Mİ BİZE BU ZULMÜ YAPIYORSUNUZ?

Kürdistan  diye mi bize bu zulme yapıyosunuz. Kürt halkınında bir Kürdistan'ı olmalıdır. Ama özerk ama bazğımsız ama federal. Bu halkın devleti yok diye bu zulüm politikaları dayatacakszanız. Kürt Halkı bunu tamamlayacaktır. Kürdün Kürdistan'ı olmalıdı ki Ronoski'nin hesabı sorulsun. Aksi takdirde bunlar bize bunu yapmaya devam edecekler. Dersim'de, Şeyh Sait'te, Sivas'ta yaptıkları gibi katledecekler sonra televizyonda el birliği ile bize hareket edecekler.

ADALET DİLENMİYORUZ

Adalet dilenmiyoruz Mahkemelerde, savcılarda, kanunlarda adalet olmadığını biliyoruz. Direne direne, örgütlene örgütlene bu halk sizden hesap soracak.
Bu olay birkaç saate netleşecek olaydı

Erdoğan utanmadan sıkılmadan ölenler için 'savcılar tamamlasında sivil mi değil mi göreceğiz' diyor. Kurmaya çalıştığı tezgah bu. Bunları kaçakçı terörist göster ki bizde bundan kurtulalım diyor.

Burada kaçak olan sınırın kendisidir. Onun dışında burada kanun dışı birşey yoktur. Kürdün kendi köyleri arasındaki alışveriş kaçakçılı mı? Hayır değil. Kendi topraklarında binlerce yaşıyan Kürdistanlılardır. Katliamın altındaki gerçekler bunlardır.

ROBOSKİ KATLİAMININ NEDENİ KÜRDİSTAN'IN ÖNÜNÜ KESMEKTİR

Bu Kürdistan meselesidir. Roboski katliamının nedeni Kürdistan'ın önünü kesmektir. Roboski katliamı kaçakçıların yanlışlıkla katlediğildiği olay değil Kürdistan'ın kendi statüsüne giden yolun bombalanmasıdır. Bugün yıldönümünde tekrarlıyoruz direnecğiz özgürleşeceğiz.