BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan ile Gülen kavgalı mı?

Bu sorunun yanıtını Başbakan Erdoğan'ın en yakını yanıtladı. Radikal'e verdiği röportajda Yalçın Akdoğan, Gül-Erdoğan ilişkisini de yorumladı.

Abone ol

AK Parti milletvekili ve Star yazarı Yalçın Akdoğan, Radikal'den Ömer Şahin'e yaptığı açıklamalarda "ince" konularda açık mesajlar verdi.

Yalçın Akdoğan kamuoyunda Başbakan Erdoğan'ın "yol haritasını" çizen kişi olarak tanınıyor. Haliyle de ağzından çıkan her kelime alt mesajları da düşünülürek okunuyor.

gündemdeki 3 önemli başlık dikkat çekiyor. Bunlardan biri "böcek" olayı, diğeri AK Parti ile Cemaat ilişkisi ve üçüncüsü de Erdoğan-Gül arasında gerilim olduğu iddiaları.

İşte Yalçın Akdoğan'ın bu konuda verdiği mesajlar;

ERDOĞAN İLE CEMAAT KAVGALI MI?

-Fethullah Gülen grubu ile hükümet arasında bir çekişme, sorun yaşanıyor mu?

Yalçın Akdoğan : Niçin yaşansın, bunlar birbirinin rakibi olan yapılar değil ki? Tam aksine farklı alanlarda ve belki de birbirini tamamlayan hizmetler ediyorlar. Doğrusu ben, bu tür çekişme yorumlarına çok üzülüyorum. Bu yorumlar MİT tartışmasıyla başladı, bir savcının veya polisin yaptığını Gülen grubuna yüklemek ne derece doğru? Bir polisin bütün teşkilatı temsil ettiğini düşünmek yanlış olduğu gibi, emniyetle Gülen grubunu özdeş göstermek de yanlıştır. Gönül bağı ayrı bir şeydir, görev ayrı… Bunu en iyi Hocaefendi’nin söylemlerinde görebilirsiniz… Ben, son dönemde büyük başarılar elde eden ve fedakârca çalışan Emniyet teşkilatının bu tür polemiklerin içinde yıpratılmasını doğru bulmam. Ama daha yanlış bulduğum, önemli manevi hizmetler gören Gülen hareketinin böyle bir çekişmenin tarafı gibi gösterilmesi olur. Erdoğan ve Gülen ne diyorsa odur, onlar da sadece muhabbetten bahsediyor…

KÖŞK İÇİN ERDOĞAN VE GÜL KAVGA EDER Mİ?

-"Her şey olması gerektiği gibi olur, gerilim falan da olmaz. Kendisini defalarca ispat etmiş bu şahıslar hiçbir zaman koltuk kavgası yapmazlar, sadece inandıkları davanın mücadelesini verirler.

*"Abdullah Bey Cumhurbaşkanlığı makamındadır. Bulunduğu makama duyulan saygının ötesinde daha büyük bir saygıyı da hak etmektedir, çünkü çok partili hayatımızda gelmiş geçmiş en başarılı cumhurbaşkanıdır. Ama aynı zamanda, AK Parti hareketinin bu günlere gelmesinde önemli bir şahsiyettir. Ona yönelik saygının ötesinde bir sevgimiz ve muhabbetimiz de var.

Sayın Erdoğan, bugün bütün dünyaca Türkiye’nin lideri olarak görülmektedir ve bu, gerçek devam eder.

BAŞBAKAN'I KİM DİNLEDİ?

*"(...) Bunun sıradan bir hadise olmadığı görülüyor. Ama bu tür olaylarda işin görünen yüzü basit, arkası daha karışık olabilir. Siz birinin adamı sanırsız, aslında başkasının adamı çıkar. Bir ara sürekli benim hakkımda olumsuz yazılar yazan bir PKK gazetecisi vardı, tutuklandığı zaman farklı birinin adamı çıktı. Devşirilmiş kişiler kendi örgütlerine değil başka örgütlere hizmet ediyor da olabiliyor. Bu yüzden bu böcekleri kim koydu niye koydu, kimin adına koydu gibi sorulara cevap bulmamız için devam eden soruşturmaların sonuçlanmasını beklemeliyiz. Ayrıca hayali senaryolar üreterek meseleleri başka yerlere götürmek de yanlış olur.