BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.512,46
HABER /  GÜNCEL

Biz seninle aynı toprakların çocuğuyuz

Mehmetçiğin, teslim aldıkları teröristlere gösterdiği muamele de 'Mehmetçikten insanlık dersi' dedirtiyor.

Abone ol

Mehmetçik, mağaralardan teslim aldıkları teröristleri 'hoş geldin' diye karşılıyor ve sağ salim ailene ulaştırmak için uğraşıyor.

Teslim olan küçük yaştaki bir terörist ağlıyor. Askerlerin korkmaması yönünde telkin ettiği teröriste, 'Her şey bitti, sağlıkla evine gideceksin tamam mı oğlum. Bağırdık size niye gelmiyorsunuz, gelseniz sağ salim götüreceğiz sizi. Onlara seslen. Alacağız ve götüreceğiz' dediği duyuluyor.

KOMUTAN: AYNI TOPRAKLARIN ÇOCUĞUYUZ

Bir başka teröriste de 'Sağ salim helikopterle seni hastaneye göndereceğim tamam mı' diyerek teslim alan askerler, bir başka teröriste de 'Bana bakarken şimdi düşman diye mi bakıyorsun? Biz seninle aynı toprakların çocuğuyuz, aynı insanız. Seni ailene sağ salim götürürsem çok mutlu olurum. Size defaatle bağırdık, teslim olsaydınız o da yaralanmazdı. Yaralandı üzüldük' dediler.

Yaralı ele geçirilen bir teröristin hastanedeki tedavisi ve ölü ele geçirilen teröristlerin helikopterle taşınma görüntüleri, ele geçirilen silahlar, mühimmatlar ve teröristlerin barındıkları mağaralar da kameralara yansıdı.