BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın bombalı tuzağı böyle görüntülendi

Şırnak'ta teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcıdan son anda kurtulan iki Mehmetçiğin görüntüsü, teslim alınan bir teröristin üzerinden çıktı.

Abone ol

Şemdinli kırsalında teslim alınan bir teröristin üzerinde, örgütle ilgili bazı görüntüler ele geçirildi.

Teröristlerce Irak'ın Kuzeyi'ndeki bir mağarada çekildiği değerlendirilen görüntülerde, bölücü örgüt mensuplarının el yapımı patlayıcıyı hazırlaması, katırla yurda sokması ve yol kontrolü yapan iki Mehmetçiğin, teröristlerce patlatılan bombadan son anda kurtulması yer aldı. Teröristlerce Irak'ın kuzeyindeki bir mağarada çekildiği değerlendirilen görüntüde, bir teröristin, patlayıcının telsiz düzeneğini hazırlaması kameraya yansıdı.

Görüntülerin devamında, el yapımı bombanın yerleştirildiği yerde arama faaliyeti yapan iki asker kameraya yansıyor. İki astsubay, ''tehlikeli bölge'' olarak değerlendirdikleri yolda, zırhlı araçlarından inerek gözle patlayıcı kontrolü yapıyor.

Bu esnada teröristler de askerlerin el yapımı patlayıcıya yaklaşmalarını bekliyor. Yolda kontrol yapan astsubaylar, son anda bombanın kablosunu fark edip koşarak bölgeden uzaklaşıyor. Askerlerin uzaklaştığını gören teröristler, bombayı patlatıyor. İki astsubay, patlamadan yara almadan kurtuluyor. 

Bu sırada teröristler, aralarında yaptığı konuşmada, ''İkisi de kaçtılar, hiçbir şey olmadı, yapma ya, kar etmedi'' ifadelerini kullanıyor.