BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Tecavüz kurbanının 'durumu ağır'

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki bir otobüste toplu tecavüze uğrayan öğrencinin Singapur'daki bir hastanede 'yaşam mücadelesi' verdiği açıklandı.

Abone ol

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bir otobüste toplu tecavüze uğrayan öğrencinin Singapur'daki bir hastanede 'yaşam mücadelesi' verdiği açıklandı.

Yaşam destek ünitesine bağlı tutulan kadının 'beyninde ağır bir yaralanma' olduğu belirtildi.

Tecavüz kurbanı Yeni Delhi'deki bir hastanede üç ameliyat geçirdikten sonra dün Singapur'a götürüldü.

Saldırı, bir polis memurunun öldüğü şiddetli protesto gösterilerine neden olmuştu.

16 Aralık'ta yaşanan saldırıdan sonra altı erkek tutuklanmış, iki polis memuru da açığa alınmıştı.

Singapur'daki Mount Elizabeth hastanesine sevk gedilen saldırı kurbanına organ nakli yapılması gerekebileceği belirtiliyor.

Hastanenin Başhekimi Kevin Loh AFP Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Hastamız yaşam mücadelesi veriyor. Ekibimizin muayenesi sonucu, daha önce geçirdiği kalp krizine ek olarak, akciğerleri ve karnında enfeksiyon ve beyninde önemli bir hasar oluştuğu görüldü" dedi.

Hindistan İçişleri Bakanı Suşil Kumar Şinde, saldırı kurbanının doktorların tavsiyesi üzerine, tedavi için ülke dışına gönderildiğini söyledi.

Halkın öfkesi

Hükümet saldırıdan sonra, halkın artan öfkesini yatıştırmak ve Yeni Delhi'yi kadınlar için daha güvenli bir hale getirmek için bir dizi önlem açıkladı.

Bu önlemler, gece daha fazla polis devriyesi, otobüs şoförleriyle, muavinlerinin kontrol edilmesi, perdeli ya da karartılmış camlı otobüslerin yasaklanması olarak sıralanıyor.

Hükümet ayrıca tecavüzden hüküm giyenlerin, fotoğraflarıyla adlarının yayımlanmasını öngörüyor.

Yeni Delhi yönetimi ayrıca biri cinsel saldırıyla ilgili davaları hızlandırma, diğeri de saldırıya neden olan boşlukları doldurma alanlarında çalışacak iki komite kurdu.

Ancak protestocular, hükümetin cinsel saldırı sanıklarına ömür boyu hapis cezası getirme taahhüdünün yetersiz olduğunu söylüyor ve ölüm cezası talep ediyor.

Saldırı kurbanı ve bir arkadaşı sinemaya gittikten sonra otobüse bindi.

Polis, saldırı kurbanına bir saat boyunca tecavüz edildiğini, arkadaşıyla birlikte demir çubuklarla dövüldükten sonra da, hareket halindeki otobüsten sokağa fırlatıldıklarını söylüyor.