BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  POLİTİKA

Demirel kan lekesine kızdı!

"Elinizde kan izi var Süleyman Bey" yazısı Demirel'i çileden çıkardı. Demirel, yazdığı mektupta bakın neler dedi;

Abone ol

Sabah gazetesi yazarı Ergun Babahan'ın yazdığı "Elinizde kan izi var Süleyman Bey" başlıklı yazı Süleyman Demirel'i kızdırdı.

Babahan'a bir mektup gönderen Demirel, darbeye neden karşı durmadığını, verilen muhtıra karşısında ülkenin sessiz kalmasına bağladı.

"Siyaset imkân sanatıdır" diyen Demirel, "Bir tarafta siyaset, öbür tarafta kuvvet olmaz. Biz, Adalet Partisi olarak, Muhtıra'yı takiben kurulan ve 1971-1972'de ülkeyi yöneten, Sayın Erim ve Sayın Melen Hükümetleri'nin icraatlarının hiçbirisinin sorumlusu değiliz" dedi.

Meclis çoğunluna sahip olmalarına rağmen, o dönemde elinden iktidarı alınanların kendilerini olduğunu hatırlatan Demirel, "Bizi, "şunu yapmadılar, bunu yapmadılar" diye suçlamak mümkün mü? Hem Türkiye şartlarında, "Darbeye karşı çıkmadılar, bastırmadılar" diye suçlamak, ne kadar insafla bağdaşır?" diye sordu.

Deniz Gezmiş ile arkadaşlarının idam kararına da değinen Demirel,  "Bu olayla, merhum Menderes'in rövanşının alındığı iddiası ise; çok büyük bir yalandır. 2 defa Müdahale'ye muhatap oldum. Hiç kimse bana ve benimle beraber sorumluluk taşıyan arkadaşlarıma BİR DAMLA KANIN, BİR DAMLA GÖZYAŞININ, BİR KÖR KURUŞUN HESABINI sormadı. Onun içindir ki, sizin bana "Kan Lekesi" bulaştırmaya kalkmanız, bir yalan ve iftiradır" dedi.