BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.428,99
HABER /  POLİTİKA

Amerika Türkiyeyi sattı

Başbakan Erdoğan'ın 'PKK'da ABD silahları var' açıklamasının perde arkasından ilginç gelişmeler çıktı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın Lübnan gezisi sırasında yaptığı "PKK'nın elinde ABD menşeli silahlar var" açıklamasının ardında iki neden yatıyor. Birincisi ABD silahlarının terör örgütü PKK'dan çıkması, ikincisi ise Erbil'de bulunan iki üst düzey PKK'lının teslim edilmemesi yatıyor.

14 bin silah kayıp 
Türkiye'de birçok olayda kullanılan Glock marka silahların menşeini araştıran KOM'un sürdüğü iz Avusturya'ya ulaştı. Avusturya'daki üretici firmayla yapılan görüşmelerde, ABD'nin yaklaşık 200 bin Glock alarak Irak'ta dağıttığı belirlendi.

Orduya yetecek kadar silah
ABD'nin 2003'ten bu yana Irak'a 500 binden fazla silah gönderdiği, yerel güvenlik güçlerinin kullanması amacıyla gönderilen bu silahlar arasında RPG roketatarlar, MP-5 makineli tabanca, M-4, keskin nişancı (sniper) silahı, AK-47 Kalaşnikof, Colt, Smith-Wesson tabancaların bulunduğu da saptandı. 

Ya siz alın ya biz 
Bir süre önce Türk güvenlik birimleri, Karayılan ve Bayık’ın, Irak Kürdistan Demokratik Partisi (IKDP) lideri Mesut Barzani’nin kontrolünde olan Kuzey Irak’taki Erbil’de bir hastaneye sağlık kontrolleri için gittiği bilgisine ulaştı. Bu istihbarat, anında ABD ile paylaşıldı ve Washington’a "İki teröristi ya siz alıp bize teslim edin, ya da biz gidip alalım" mesajı verildi. Ancak bu istihbaratını ABD’nin görmezden gelmesi, Ankara’da kızgınlığa neden oldu.