BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Somali için ilginç yorum

BM Genel Sekreteri, Somali'deki geçici hükümetin ülkeye tümüyle egemen olabilmek için eline fırsat geçtiğine inanıyor.

Abone ol

BM Sözcüsü Michelle Montas, günlük basın brifinginde, genel sekreterin Somali hükümetinden, ülkedeki tüm gruplarla diyalog içine girmesini istediğini ve Etiyopya'nın Somali'deki askeri birliklerini geri çekme niyetini açıklamasını memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

Montas ayrıca, genel sekreterin bazı Afrika ülkelerinin Somali'de Hükümetlerarası Kalkınma İdaresi (IGAD) ülkeleri (Kenya, Uganda, Sudan, Cibuti, Etiyopya, Eritre ve Somali) tarafından oluşturulması planan barış gücüne katkıda bulunacaklarını açıklamalarından memnuniyet duyduğunu söyledi.

BM Sözcüsü Montas, Sudan'da görevli BM personelinin karıştığı belirtilen cinsel taciz iddialarıyla ilgili olarak 4 Bangladeş uyruklu görevlinin birkaç ay önce Sudan'dan çıkartılarak ülkelerine geri gönderildiklerini açıkladı. Montas, aynı iddialarla ilgili olarak 13 ayrı soruşturmanın sürdüğünü de bildirdi. İngiliz Daily Telegraph Gazetesi, BM personelinin Sudan'da çocuk, genç kız ve kadınlara cinsel istismarda bulunduklarını ileri sürmüştü.