BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,81
ALTIN 2.441,73
HABER /  POLİTİKA

Bu tanım MHPlileri kızdırmasın!

"Kurban olam ayına yıldızına" afişinin anlamı Başbakan'a soruldu. Cevap milliyetçilik söylemiyle geldi;

Abone ol

Üsküdar Emniyet Mahallesindeki konutundan öğle saatlerinde çıkan Başbakan Erdoğan, evinin karşısındaki esnafı dolaşarak, bayramlaştı ve hatırlarını sordu.

Başbakan Erdoğan, kendisini izleyen basın mensuplarıyla evinin karşısındaki börekçide bir araya geldi. Peynirli pide yiyerek açık çay içen Erdoğan, tok  basın mensuplarına da börek ve çay ikram etti.

Erdoğan, bir gazetecinin, ''Kurban Bayramı'na ilişkin billboardlarda 'Kurban Olam Ayına Yıldızına' mesajınızın MHP tabanına yönelik bir mesaj olarak verildiği değerlendiriliyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?'' sorusu üzerine,
"Bir defa ay ve yıldızlı bayrağımla ilgili kimseyle kendimi mukayese etmem. Benim imam hatip çağlarımdan itibaren şiir ve kompozisyon yarışmalarına varıncaya kadar, aldığım terbiyeye varıncaya kadar, aldığım edebi 'edebiyatın edebisinden bahsediyorum' terbiyeye varıncaya kadar, burada öncelikli bayrak yatar, vatan yatar. Bunun asla bir istismar yanı yoktur'' cevabını verdi. 

Erdoğan, bir siyasi partinin genel başkanı olmasının yanında aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olduğunu anımsatarak,
"Kimse bizimle bu konuda böyle bir yarışa girmesin. Biz kafatası milliyetçisi değiliz ve kafatası milliyetçiliği yapanlarla hiçbir zaman bir ve beraber olmadık. Ama bayrak ve vatan konusunda milliyetçilik yapanlarla bir ve beraber oluruz. Farklı siyasi parti de olabilir, önemli değil. Yeter ki mücadelemiz bayrağımız ve vatanımız için olsun. Yeter ki bayrağımız her zaman aynı şekilde dalgalansın. Ve vatanımız bölünmesin, parçalanmasın...'' dedi.