BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,80
ALTIN 2.435,33
HABER /  GÜNCEL

Şehit ailelerinin Apo isyanı!

Zonguldak Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı isyan etti! "Amerika Apo'yu astırmıyor"...

Abone ol

Zonguldak Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Saddam Hüseyin’in 147 kişinin ölümünden sorumlu tutularak idam edildiğini belirterek, “İnsan hakları sadece Türkiye’de mi var? Amerika’nın emriyle 147 insanı öldürdüğü gerekçesiyle bir ülkenin eski Devlet Başkanı’nı bayram günü, ezan vakti dünyanın gözü önünde asarak idam ettiler. Şehit aileleri olarak Saddam Hüseyin’in idam edilmesini gözyaşları içinde izledik. Bir ülkenin devlet başkanını asanlar, 30 bin insanın katili, bebek katili Abdullah Öcalan’a ada tahsis ettiler. Lüks içinde yaşatıyorlar. Çocuklarımızın katili, buradan terör örgütünü yönetiyor. Amerika, bebek katilini astırmıyor” diye konuştu.

Başkan Yorulmaz, Abdullah Öcalan’ın asılana kadar tepkilerini sürdüreceklerini belirterek, şöyle konuştu:
“Bu zamana kadar sustuk, boyun eğdik. Bundan sonra susmayacağız. Bütün şehit aileleri Saddam Hüseyin asıldığı için ağlayarak, ‘Bizim çocuklarımızın katili lüks içinde yaşıyor’ diyorlar. Bebek katili idam edilinceye kadar peşini bırakmayacağız. Amerika emrettiği sürece bu siyasetçiler bir şey yapamaz. Cumhuriyeti kuranlar yeniden dünyaya gelse ‘Biz size böyle bir ülke mi emanet ettik?’ diyerek bu siyasetçileri asarlardı.”

Önümüzdeki günlerde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ’u, 81 dernek başkanı olarak ziyaret edeceklerini belirten Başkan Yorulmaz, “Bu ziyarette sorunlarımızı dile getireceğiz. Abdullah Öcalan’ın neden idam edilmediğini, lüks içinde yaşatıldığının cevaplarını arayacağız. Ziyaretten bir sonuç çıkmadığı taktirde eylem takvimi başlatacağız” dedi.