BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Bu fotoğraf bir ilk!

ABD'de ülkenin ilk Müslüman Kongre üyesi seçilen Ellison, tüm baskılara rağmen bir ilke daha imza attı.

Abone ol

Keith Ellison, ABD'nin Minnesota eyaletinden katıldığı seçimde bir ilke imza attı... Temsilciler Meclisi'ne giren ilk Müslüman olan Ellison, dünkü yemin töreninde yine basının gündemine oturdu.

Muhafazakar kesim haftalardır Ellison'un İncil' el basarak yemin etmesi için lobi yapıyordu. Ancak Müslüman vekil, Kuran'a el bastı. Mesaj vermek için de 1815'te dönemin ABD Başkanı Thomas Jefferson'un Kongre kütüphanesini yenilediği dönemde bağışladığı Kuran'ı kullandı. "Bu, ABD'nin kurucularının dinlere karşı ne kadar hoşgörülü olduğunu hatırlatmamazı sağlayacak" dedi.

'KORKMAYIN'
Böyle yaparak dinsel farklılıkların korkulacak bir şey olmadığını göstermek istediğini belirtti. Törenin ardından Kuran'ı kütüphaneye iade etti. Ellison'un senatörlerin İncil'e el basarak yemin ettiği törende inancı gereği Kuran'a el basacağını söylemesi krize neden olmuştu. İncil'e el basmanın Amerikan uygarlığını temsil ettiğini söyleyenler "Buna saygı duymayanlar Kongre'de halkı temsil etmemeli" demişti. Bir başka Kongre üyesi Virgil Goode da Kongre'ye mektup yazarak "Göçmen yasalarını sıkılaştırmazsak Kuran'a el basarak göreve başlamak isteyenler artar" demişti.