BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

AK Parti MHP arazisine girdi

Partiler oy pastasından dilim kapmak için harekete geçti. AK Parti bastırdığı son afişler ile MHP'nin arazisine girdi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile "Kurban olam ayına yıldızına" sözlerinin yer aldığı bayraklı afişler, AK Parti ve MHP arasında tartışma çıkardı. AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen, 3 bin 250 adet bastırılarak 62 ildeki reklam panolarına asılan afişler için, "Burada salt bir milliyetçilik söz konusu değil. Dini ve milli bayramlarda Türkiye'nin cumhuriyet değerleri vardır, bunun içinde elbette ay - yıldız da bulunuyor. Biz bunu seçime tahvil etmedik, öbür türlüsü çok pragmatik olur" dedi

'Alay ediyorlar'
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır. "Bu, milletin aklıyla alay etmektir. AKP açıkgözlülük yaparak, toplumdaki bu tepkiyle alay ediyor. Toplumu aldatıp kandıramayacaklar, yükselen milliyetçiliğin siyasi adresi MHP'dir. AKP'nin gayreti beyhudedir" dedi.

Genç Parti İstanbul Milletvekili Emin Şirin de, "'Kurban olsunlar' lafını İran'a gittiğinde öğrendi herhalde. Çünkü, oradaki adam da, 'AB size kurban olsun' diyordu. Ayrıca bize öykünmesi çok iyi bir şey, demek ki GP'den korkuyor. Ama korkunun ecele faydası yok" diye konuştu.