BIST 10.677
DOLAR 32,19
EURO 34,95
ALTIN 2.442,58
HABER /  GÜNCEL

Demirbank binası satılıyor

TMSF eski Demirbank Genel Müdürlük A.Ş. binasının satışını yeniden yapacak!

Abone ol

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) eski Demirbank Genel Müdürlük A.Ş. binasının satışına ilişkin verilen yürütmeyi durdurma kararına karşı yaptığı itiraz kabul edilirken, bina yeniden satışa çıkarılacak.

Alınan bilgiye göre, TMSF tarafından 32 milyon YTL muhammen bedel belirlenen binanın satışı için Cıngıllı Holding tarafından daha önce yapılan itirazı değerlendiren İstanbul 5. İdare Mahkemesi, 28 Mart'ta yürütmenin durdurulması kararı vermişti. Karar gereği, bugün yapılması planlanan ve tekliflerin de alındığı satış ihalesi iptal edilmişti.

TMSF avukatları, karara ilişkin olarak dün İstanbul 5. İdare Mahkemesi'ne giderek savunma verdi.

Fon avukatları, hisselerinin Fon'a devri nedeniyle Demirbank T.A.Ş'nin zararının ödenerek tüm malvarlığının devir ve temlik alınması, gayrimenkulün halen mülkiyetinin Fon'a ait olması, bu nedenle gayrimenkulün satışını talep hak ve yetkisinin TMSF'de olduğu gerekçesiyle yürütmenin durdurulması kararına itiraz etmişlerdi.

TMSF itirazını değerlendiren 5. İdare Mahkemesi, dosyanın incelenmesinden sonra anılan yasa hükmünde, belirlenen şartlar oluşmadığı belirtildiğinden yürütmeyi durdurma isteminin reddine karar verdi.

Kararın bugün TMSF'ye tebliğ edilmesinin ardından eski Demirbank Genel Müdürlük A.Ş. binası, önümüzdeki günlerde tekrar satışa çıkarılacak.