BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.411,56
HABER /  MEDYA

Değirmenin suyuna dava

Başbakan Erdoğan , "Tarikatlar ve Cumhurbaşkanlığı Adaylığı" yazısı nedeniyle Hıncal Uluç'a dava açtı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, "Tarikatlar ve Cumhurbaşkanlığı Adaylığı" başlıklı köşe yazısında, "kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu" iddiasıyla, gazeteci Hıncal Uluç ve Sabah Gazetesi aleyhine 20 bin YTL’lik manevi tazminat davası açtı.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Erdoğan’ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu tarafından açılan davanın dilekçesinde, Uluç’un, Sabah Gazetesinde, 7 Şubat 2007 tarihinde, "Tarikatlar ve Cumhurbaşkanlığı Adaylığı" başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldığı kaydedildi.
Söz konusu köşe yazısında, "Erdoğan’ın kişilik haklarına saldırı kastıyla tahkir ve tezyif edici beyanlarda ve iftiralarda bulunulduğu" iddia edilen dilekçede, şu ifadelere yer verildiği aktarıldı:

"Devlet kesesinden... dedim. 3 Ocak’tan bu yana, Can Ataklı Vatan’da, ben Sabah’ta defalarca sorduk, ’Değirmenin suyu nereden’ diye. Son yazımda ben ’Kendi cebinden ödese anında açıklardı. Parti ödemiş olsa anında bildiri yayınlardı. Çıt çıkmadığına göre, Başbakanlık fonlarından, yani milletin kesesinden ödemiş olmalılar’ dedim. Gene yanıt yok.

Sükut ikrardan gelir. Demek Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı seçim yılında millete yaptığı reklamın parasını millet ödedi, vergileri ile...
61 ilin duvarlarına asılan binlerce afişin tasarımı, baskı, dağıtım, asma ve
duvar kirası bedelleri trilyonluk bir kampanya gerektirir. Anlayın." Dava konusu köşe yazısındaki ifadelerle "Erdoğan’ın, açıkça Başbakanlık fonlarını ve milletin kesesini kendi reklamı ve çıkarları için kullanmakla, yaptığı reklamın parasını vergileri ile millete ödetmekle suçlandığı" ileri sürülen dilekçede, "Bir Başbakan’a yapılabilecek bundan büyük bir haksızlık; hakaret ve iftira düşünülemez" denildi. Afişlerin maliyetinin, tamamen AK Parti tarafından karşılandığı ve Türkiye genelinde 61 ilde 30 Aralık 2006 - 8 Ocak 2007 tarihleri arasında billboard ve raket panolarda asılı duran afişlerin, KDV dahil toplam 682 bin 158 YTL’ye mal olduğu kaydedilen dilekçede, buna ilişkin bilgilerin, 8 Şubat 2007 tarihinde partinin resmi web sitesi aracılığı ile kamuoyuna duyurulduğu belirtildi. Söz konusu köşe yazısındaki ifadelerin, "hakaret ve iftira niteliği taşıdığı ve hukuk düzeninin himaye edemeyeceği derecede ağır ve haksız bir saldırı olduğu" iddia edilen dilekçede, Sabah Gazetesi ve Hıncal Uluç’tan, yasal faiziyle birlikte 20 bin YTL manevi tazminat talep edildi.