BIST 10.297
DOLAR 32,27
EURO 34,84
ALTIN 2.404,42
HABER /  GÜNCEL

Gülen albümü çıkmadan sattı

Gülen'in şiirleri, Garo Mafyan tarafından albüm haline getirildi. Albüm daha satışa çıkmadan gelen talep şaşırttı...

Abone ol

Nur Cemaati'nin lideri Fethullah Gülen'in şiirleri Ermeni kökenli müzisyen Garo Mafyan tarafından bestelenerek senfonik pop tarzında bir albüm haline getirildi. Reyhan Karaca, Murat Göğebakan, Erhan Güleryüz gibi ünlü pop sanatçılarının seslendirdiği şarkılardan oluşan albüme daha çıkmadan 100 bin adet ön talep geldi. Mafyan Gülen'in şiirlerinin bestelenmesi için "Aysel Gürel'in, Zeynep Talu'nun, Fikret Şenes'in şiirleri bestelenirken neyse aynısı" dedi.

"Fethullah Gülen'in Şiirlerinden Garo Mafyan Şarkıları" adı altında 27 Nisan Cuma günü de albümün bir gala konseri gerçekleşecek. Konser Başkanı CHP'li olan Çankaya Belediyesi'ne ait Ankara'nın en büyük konser salonu Anatolia Showland'de düzenlenecek.

Albüme yoğun ilgi
Albüme özellikle de Orta Asya ülkelerinden büyük bir talep gelmeye başladı. Türkmenistan, Kırgızistan ve Tataristan'dan 5 bin adet sipariş oldu. Türkiye'de de daha çıkmadan 100 bin'e yakın bir ön talep geldi. Bu çok ciddi bir rekor. Ticari bir kaygı gütmedik. Sadece Garo hoca, stüdyo ve enstrüman masrafları oldu.

Besteci Mafyan ise "Çok güzel bir albüm oldu. Prozodisi için yedi gün eve kapandım. Gülen'in şiirleri ile müzik çok güzel oturdu" diyerek şunlar aktardı.