BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.395,22
HABER /  MAGAZİN

Defne'nin ölümüyle ilgili şok gelişme!..

Defne Joy Foster’ın ölüm nedeni üzerine çeşitli iddialar ortaya çıkıyor. Bugün ortaya atılan iddialar ve dedikodular net bir dille yalanlandı..

Abone ol

Defne Joy Foster’ın ölüm nedeni üzerine çeşitli iddialar ortaya çıkıyor. Sunucunun, solunum yetmezliğinden ölmediği, kanında uyuşturucu olabileceği söyleniyor.

Konuyla ilgili ntvmsnbc’ye konuşan Adli Tıp yetkilileri; Defne Joy’un ölümü ile ilgili henüz bir raporun olmadığını söylediler. Şu ana kadar bir rapor çıkmadığı, 5 – 6 hafta içerisinde bir rapor hazırlanacağı ve bunun da savcılığa teslim edileceği açıklandı.

Adli Tıp yetkilileri ayrıca bugüne kadar ölüm nedeni ile ilgili yapılan haberlerin tamamen duyumlara dayandığını, kendilerinin açıklama yapmasının mümkün olmadığını söyledi.

Adli Tıp Uzmanı Sevil Atasoy da ntvmsnbc’ye konuyla ilgili bir açıklamalarda bulundu. Atasoy, Adli Tıp’ta ilk yapılan analizlerden birinin tarama testi olduğunu ve burada belli başlı uyuşturucuların arandığını belirtti.

Atasoy, “NIDA5 denen bu taramada kokain, eroin, esrar gibi belli başlı uyuşturucular aranır. Bu belli gruplardan biri yoksa, uyuşturucu bulunmadı denir. Ancak diğer uyuşturucu çeşitlerinin aranmasına devam edilir” dedi.

Atasoy ölüm sebeplerinin bazen aşırı alkol bazen de başka sebepler olabileceğini, bunun için vücuttan alınan kan ve bazı parçaların üzerinde haftalar süren testler yapıldığını belirtti.

Ölüm nedeninin ne olduğunun bulunmasının başlangıç olduğunu ifade eden Atasoy daha sonra Adli Tıp’ın bu nedeni bir temele dayandırmaya çalıştığını anlattı.

Atasoy sözlerini şöyle sürdürdü:

“Solunum yetmezliği dendikten sonra nelerin solunum yetmezliğini tetiklediği araştırılır. Bu alkol de olabilir, kullanılan başka bir madde de. Sonuçta bir sebep bulunur. Ancak bir de negatif otopsi vardır. Ölüm nedeni bulunamaz. O zaman da altta yatan sebep bulunamadı denir.”

TWİTTER'DAKİ İDDİALAR

Defne Joy Foster'ın ölümü ile ilgili sır perdesi henüz kalkmadı. Defne Joy Foster'ın ölüm nedeninin astım krizi veya kalp olmadığı belirtilirken gazeteci Suna Akyıldız'ın twitter sayfasına düşen "evin icinde eşyalar devrilmış. Çok çığlık atmıs defne" iddiaları ortalığı çok karıştıracak gibi görünüyor.

ÖLÜM NEDENİ UYUŞTURUCU OLURSA KEREM ALTAN'A DAVA AÇILABİLİR

Defne Joy Foster'in ani ölümüyle ilgili Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan ön soruşturmayı Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek otopsi raporu şekillendirecek. Emekli Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Bekir Selçuk, otopsi raporundaki ölüm nedeninin, Kerem Altan hakkında dava açılıp açılmayacağını belirleyeceğini söyledi. Selçuk, Defne'nin ölüm nedeninin "astım krizine bağlı solunum yetmezliği" ya da "kalbin durması" gibi nedenler olarak tespit edilirse Kerem Altan'a dava açılamayacağını ifade etti.

Otopsi raporunda ölüm nedeninin "uyuşturucu" olduğunun tespit edilmesi halinde durumun değişeceğini vurgulayan Selçuk, şöyle konuştu: "Kanında uyuşturucu bulunması değil, uyuşturucunun ölümüne neden olduğu tespit edilirse durum değişir. Bu kez soruşturma genişler. Uyuşturucuyu kim temin etti, kendi rızasıyla mı aldı, bunların tespiti gerekir. O gece bir arada olduğu insanların anlatımlarının alınması gerekir. Bunun sonucunda eğer uyuşturucu nedeniyle öldüğü ve rızası dışında uyuşturucu verildiği tespit edilirse suç oluşabilir. Uyuşturucuyu Kerem Altan'ın temin ettiği anlaşılırsa işte o zaman sorumluluğu ortaya çıkar ve dava açılabilir." Anne Hatice Foster'in avukatı ise Defne'nin ölümündeki bilinmeyenlerin ortaya çıkması için hukuki girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Avukat Mermer, "Aile bireyleriyle bir toplantı yaptık. Birkaç gün içinde bir basın açıklaması yapacağız. Ardından da savcılığa başvurarak hukuki süreci başlatacağız" dedi

DEFNE'NİN ÖLÜMÜNE YALÇIN KÜÇÜK YORUMU

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde İşçi Partisi ve Yeni Parti ilçe teşkilatları tarafından düzenlenen "Çöküşü Durdurmak İçin Ne Yapmalı" paneline konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Yalçın Küçük, Defne Joy Foster'ın ölümünü skandal olarak değerlendirdi. Türkiye'de son yıllarda ölen üç ünlü isme işaret eden Küçük, "Cenk Koray, Barış Manço ve son olarak Defne'nin ölümüne bakın. Üçü de sabah namazından sonra öldü. Bu olay çok garip. Bu kız nerede öldü? CD imalathanesinden çıkan CD'leri ile en güzel insanlarımızı Silivri'ye gönderen gazetenin patronunun oğlunun evinde öldü. Yazık kıza yazık" diye konuştu

DEFNE'NİN KOCASI İSYAN ETTİ: EŞİM BANA İHANET ETMEDİ
AYRINTILAR DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

EŞİM BANA İHANET ETMEDİ

Ölümüyle Türkiye'yi şoke eden Defne Joy Foster hakkında ortaya atılan iddialar eşi İlker Yasin Solmaz'ın acısını ikiye katladı. Hıncal Uluç'un, Kerem Altan'ın evinde ölü bulunan Defne Joy Foster hakkında kaleme aldığı yazı tüm dikkatleri Foster'ın acılı eşine çevrilmesine neden oldu. Solmaz, iddialara arkadaşı Arda Esen aracılığıyla cevap verdi. Esen, Akşam gazetesinden Nurbanu Güney Elbir'e o gece yaşananları anlattı:

KÂBUS DEVAM EDİYOR

"O gece biz Yasin'le birlikte Beyoğlu'nda bir yönetmenle iş yemeği yiyorduk.  Defne'yle çok yakın bir yerdeydik. Bizim bulunduğumuz ortam çok stresli olduğu için Yasin, Defne'nin arkadaşlarıyla eğlenmesine izin verdi. 'Hadi bu gece de arkadaşlarıyla gezsin' dedi. Defne ile İlker etle tırnak gibiydi, ayrı ayrı gezmezlerdi. Defne, İlker'i aradı, 'Siz de buraya gelin' diyerek bizi çağırdı. Ama iş yemeğinde olduğumuz için gidemedik. Yemek uzadı, saat 03.30'da çıktık. Yasin telaşlanarak eve gitti. Onu beklerken uyuya kalmış, sabah da polisten gelen telefonla güne başladı. O kabus hala devam ediyor. İlker, 'Sadece tek bir gece ayrıydık, niçin böyle oldu' diyor ve yaşananlara anlam veremiyor."

"İHANETE İNANMIYORUM"

İlker Yasin Korkmaz'ın, Kerem Altan'ın ifadelerine dayanarak o gece yaşananların gerçek olduğunu düşünmediğini söyleyen Arda Esen, 'Sonuç olarak orada ne yaşandığını hayatta olan kişinin beyanatıyla biliyoruz. Ama ölmüş kişinin ağzından o gece yaşananları bilmiyoruz, mevcut yazılanları değerlendiriyoruz. Yasin, basının gözümüze soktuğu şekilde eşinin kendisini aldattığına inanmıyor. Olayın o noktaya nasıl geldiğini bilmiyoruz. Yasin'in, Defne'nin kendisini sevdiğinden şüphesi yok ve ona zerre kadar kızgınlık duymuyor' diye konuştu.

MEZAR ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

Geçen çarşamba sabahı, Kadıköy'de arkadaşı Kerem Altan'ın evinde ölü bulunan sunucu ve oyuncu Defne Joy Foster'in Zincirlikuyu'daki mezarı, yakınları ve sevenlerince sürekli ziyaret ediliyor. Dün Defne'nin mezarına gelen 50 yaşlarındaki bir kadın, Defne'yi televizyondan takip ettiğini ve hayranı olduğunu belirterek uzun süre dua okudu. Yanında iki kişi daha bulunan ve ismini vermek istemeyen kadın, dua okurken gözyaşı döktü ve mezara çiçek bıraktı.

Bu ziyaretten yaklaşık 20 dakika sonra ise 30-35 yaşlarında bir kadın, iki çocuğuyla mezarı ziyaret etti. Üzgün olduğunu söyleyen kadın, 9 ve 14 yaşlarındaki iki çocuğunun Defne Joy Foster'ı çok sevdikleri için mezarlığa geldiklerini söyledi.

KANALTÜRK'TE İĞRENÇ DEDİKODU HABER OLDU..HABERİN AYRINTILARI BİR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]


Kanaltürk'te yayınlanan 3. Sayfa'da şoke eden iddialar dile getirildi. Program sunucuları, Kerem Altan ile aynı sokakta ikamet eden bir kadının twitter'a attığı mesajı okudular.

Kadının iddiaları "mahalle dedikoduları"ndan ibaretti. Kerem Altan'ın komşularından duyduğunu iddia ettiği dedikoduları twittera bir mesaj olarak atmıştı.

Kanaltürk televizyonu da bu "mahalle dedikodularını" gerçekmiş gibi tekrar tekrar canlı yayında verdi.

Kanaltürk'ün böylesine bir dedikoduya itibar etmesi ve bunu "az sonralarla" ballandıra ballandıra aktarması şaşkınlık yarattı.

Dedikodu korkunç!

Twitter'a mesajı atan kadın ile konuştuklarını iddia eden 3. Sayfa programcıları, kadının ismini vermediler. Buna gerekçe olarak da kadının "adımı vermeyin" diye ricada bulunmasını sundular. Program sunucuları tamamen "dedikodu" ürünü olan ve Kerem Altan'ı zanlı gibi gösteren o çirkin dedikoduyu canlı yayında tekrar tekrar dile getirmekte ise sakınca bulmadılar.

Kanaltürk ekranında okunan Twitter'a mesajında şunlar yazıyordu:

"Kerem'in komşuları korkak! Defnenin sesini 5'e kadar duymuşlar. Bağırış, çağırış gürültü olmuş. Kıza ne yapmak istediyse artık çok direnmiş kız...

Komşular vik vik aralarında konuşuyor. Polise bir şey diyen yok. O taksi şoförü de şahittir. Nasıl emrivaki yapıp kızı eve getirdiğine. Keşke ben şahit olsaydım ailesine anlatsaydım. O şoför o komşular çok vicdansız, aynı sokakta oturduğumuza utanıyorum.

Ben Kerem'in sokağında oturuyorum. Komşulardan tanıdıklarım var. Onların anlattıkları Defne'nin çığlıklarını biliyorum. Ve sonra... Kerem'in panik halleri, ambulans çağırmaması hepsi panikten.
Kız sarhoşmuş. Ayakta zor duruyormuş. Kızla gecelik yaşamak istemiş. Kız direnmiş. Fenalık geçirmiş belli. Kerem'in komşuları korkak.."

TARAF'TAN KORKUYORLAR!

Programa konuk olan Sabah gazetesinin yazarı Mevlüt Tezel, "Kerem'in komşuları korkak" sözü üzerine enteresan bir yorumda bulundu. Tezel,  "Korkmalarının nedeni de Taraf Gazetesi... İsmimiz Balyoz Darbesine filan bulaşmasın" dedi.