BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,75
ALTIN 2.396,66
HABER /  GÜNCEL

İmam hatipliler Özkök'e manşet attı!

İmam Hatiplilerden Ertuğrul Özkök'e sürpriz hediye.

Abone ol

Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök ve İmam Hatipliler bir araya geldi. Üsküdar'da gerçekleşen buluşmaya 5'i kadın 20 kişilik imam hatipli grup katıldı. İhlsozluk yazarları sürpriz yaparak, tasarladıkları Hürriyet gazetesinin birinci sayfasını Özkök'e hediye ettiler.

Haber7'den Ersin Çelik'in haberine göre, birinci sayfanın manşeti ve haberler bir hayli dikkat çekici. 28 Şubat 2011 tarihli imam hatiplilerin tasarladığı Hürriyet'in manşetinde, "28 ŞUBAT'IN 1000. YILI" başlığı yer alıyor.

Logo üstünden "Ergenekon operasyonu mu 28 Şubat'ın rövanşı mı" başlıklı habere dikkat çeken imam hatipliler, diğer bir haberde ise Haber 7 yazarı Esra Elönü'nün Hülya Avşar'ın çekeceği "THE AŞK" adlı filmde imam hatipli kızı oynayacağını Elönü'nün annesini ise Nurseli İdiz'in canlandıracağını duyuruyorlar. Tamamen kurgu olan haberlerin dikkat çekenlerden birisi de Vural Savaş ve Nur Serter'in "cübbe" üzerinden Cübbeli Ahmet Hoca'ya destek vererek, "Hepimiz Cübbeliyiz" demeleri. "Eğitim şart diyen" Şevki Yılmaz'ın 3. üniversitesini Nişantaşı'nda kuracağının duyurulduğu sayfada ayrıca ÇYDD'de başörtülü kızlara burs verilmesi skandalına da yer veriliyor.

İmam hatipliler hazırladıkları Hürriyet gazetesinde Özkök'ü de unutmamış. Özkök'ün "Daha Essalamun Aleyküm demeden" başlıklı yazısının ilahiyat camiasında "el- takısı" tartışması çıkardığına dikkat çekiliyor. Haberde İsmail Nacar ve Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ün görüşlerine yer verilmiş.

ÖZKÖK: İHL'LİLERLE BULUŞMAK NEHİR KENARINDA OTURMAKTAN GÜZEL



  Yemeğin sonunda kendisine yapılan gazete sürprizine bugünkü yazısında da değinen Özkök, "İslami gençlerin gözünden hazırlanan bu birinci sayfayı Hürriyet'in müzesine hediye edeceğim" dedi.

Özkök, yazısında yemeğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Genç insanlarla yediğim yemekten çok güzel duygularla ayrıldım. Türkiye'nin her kesimi ile konuşmaya devam edeceğim. Galiba, bu nehir kenarında oturmaktan daha güzel bir şey"

MİZAHIN İSLAMİSİ OLMAZ

Özkök, imam hatiplilerle bir araya geldiği yemekte İHL Sözlük yazarlarına mizahın İslamisi, İslami olmayanı diye bir ayrım yapılamayacağını, mizahın olmadığı yerde özgürlükten de bahsedilemeyeceğini söyledi.

28 Şubat sürecinde attıkları manşetlere de değinen Özkök, hiçbir manşetten pişman olmadığını, o an sadece nasıl daha etkili, diğerlerinden farklı manşet atarım, akılda kalıcı olurum düşüncesiyle hareket ettiğini, İslami kesimin gazetelerinin Ergenekon Davası süresince kendilerinden 4 kat daha fazla acımasız başlıklar attığını belirtti. Gelinen noktada her iki kesimin de birbirine canavar gibi görünmekten çekindiğini vurgulayan Özkök, "geçenlerde Ülke TV'ye gittim, hiçbir yerde karşılanmadığım kadar nezaket ve güler yüzle karşılandım. Artık herkes öteleme duygusundan uzaklaşıyor" dedi.

Özkök, "Neden Hürriyet'te referanduma evet diyen yoktu" sorusuna ise "Hürriyet'in çok sattığı mahallelerde yüzde 75 hayır çıktığı için olabilir, ben İslami kesimin yazarlarında neden hayır diyen yoktu diye soruyor muyum?" şeklinde cevap verirken bir daha umreye gitmek istemediğini de açıkladı.

Özkök,diğer sözlük portallarının İHL Sözlük kadar uzun soluklu olmayacağını da kaydetti.