BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.492,53
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu'nun Erdoğan ricası ortalığı karıştırdı!

Başbakan Davutoğlu ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu buluşmasına Cumhurbaşkanı Erdoğan diyalogları damga vurdu. Davutoğlu, "Eleştiri dozunu düşürün" dedi, Kılıçdaroğlu'ndan olay yanıt geldi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2,5 saatlik 'yeni anayasa' randevusunda, devletin yönetim sistemi konusunda uzlaşma sağlanamadı.

Davutoğlu'nun Başkanlık, Kılıçdaroğlu'nun "Parlamenter Sistemi önerdiği buluşmada, 12 Eylül darbe yasalarının ayıklanması için görüş birliğine varıldı.

"ERDOĞAN'A ELEŞTİRİ DOZUNU DÜŞÜRÜN"

Davutoğlu'nun, "Başkanın, Başbakanın kim olacağına takılarak konjonktürel tartışma yapmamak gerekir" diyerek Başkanlık Sistemi önerilerini ayrıntılı bir biçimde aktardığı görüşmeye, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili diyaloglar damgasını vurdu. Edinilen bilgiye göre, Davutoğlu'nun, "Sayın Cumhurbaşkanı'nı çok sert sözlerle eleştiriyorsunuz, rahatsızız, eleştiri dozunu biraz düşürün" sözlerine, Kılıçdaroğlu, "Sert sözlerle eleştiriyorum çünkü 78 milyonun Cumhurbaşkanı olduğunu düşünmüyorum, tarafsızlığını korumuyor, Türkiye'yi diktatöryal bir noktaya taşıyor" karşılığını verdi. AK Parti heyetinden, tek parti dönemi hatırlatması geldi. Kılıçdaroğlu "Ben bugünden söz ediyorum" dedi.

"KENDİ POZİSYONUMUZU KORUYORUZ"

Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesi sonrası açıklama yapan CHP Sözcüsü Haluk Koç, gazetecilerin "Sayın Başbakan size başkanlık sistemini anlattı mı?" sorusuna "Başkanlık sistemi ile ilgili bizler kendi pozisyonumuzu koruyoruz, herhalde onlar da kendi pozisyonlarını koruyorlar" karşılığını verdi. Gazetecilerden "Anlattılar mı size?" sorusunun gelmesi üzerine ise "Net bir açıklama yok" ifadesini kullandı.

"Başbakan model önerdi mi, başkanlık sistemine geçilmesiyle ilgili?" sorusuna da Koç, "Hayır. kendi düşüncelerinin bu şekilde olduğunu ama o şeklin çerçevesi gelmediği için açıklamak durumunda değilim. Onu kendisi değerlendirir" yanıtını verdi.

MİLLİ PİYANGO YILBAŞI ÇEKİLİŞİ

MİLLİ PİYANGO AMORTİ NUMARALARI