BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.299,22
HABER /  GÜNCEL

Ankara'da IŞİD saldırısı intikam planı çıktı!

ANKARA'da yılbaşında intihar saldırısı planlayan 2 IŞİD teröristi yakalandı. Teröristlerin saldırı hazırlığı öncesi bir AVM, Caferilerin bulunduğu bir camiide ve Kilise'de keşif yaptıkları belirtildi.

Abone ol

ANKARA'da ve Şanlıurfa Suruç'ta canlı bomba saldırıları gerçekleştiren terör örgütü IŞİD'in yeni katliam planını eyleme sokulmadan önce önlendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma sonucu, yılbaşında Ankara'yı kana bulayacak bir eylem hazırlığı yapan iki canlı bomba başarılı bir operasyonla yakalandı.

SAMANPAZARI GRUBUNDAN

Gözaltına alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen M.C. ve A.Y. adlı iki teröristin, IŞİD'in Ankara'da faaliyet gösteren Samanpazarı grubundan olduğu öğrenilirken, bu iki ismin bağlantıları ve başka hücrelerin olup olmadığı araştırılıyor. Eylemi ise H.C.'nin yapmayı planladığı belirlendi.

Uzmanlar, Ankara katliamında canlı bombaların 5'er kg.'lık patlayıcılar taşıdığına dikkat çekerken, yakalanan iki kişinin hazırladıkları düzeneğin burada kullanılandan fazla olmasına dikkat çekti.

Bir sırt çantası içine 5 litrelik zeytinyağı tenekesi ve bu tenekenin içine de 7-8 kilogram ağırlığında amonyum nitratla güçlendirilmiş el yapımı bomba konulduğu tespit edildi.

EŞİNDEN AYRILIP IŞİD'E GİTMİŞ

Alınan bilgilere göre yakalanan canlı bombalardan M.C. (28), eşinden ayrıldıktan bir süre sonra 2012'de Suriye'ye giderek IŞİD'e katıldı. IŞİD ile PYD'nin silahlı kanadı YPG arasında Suriye'nin Kobani kasabasında süren silahlı çatışmalarda PKK'ya karşı IŞİD saflarında çatışmalara girdi. Bu çatışmalar sırasında akrabalarının bir bölümü PKK tarafından Kobani'de öldürülen M.C.'nin, burada eylem yapmak istediği, ancak örgütün üst düzey yönetimi tarafından bu talebi kabul edilmediği öğrenildi. Ekim'de Ankara'ya dönen M.C.'nin, Mamak ilçesindeki Yakup Abdal Mahallesi'nde TOKİ evlerinde diğer IŞİD üyesi A.Y. (40) ile ikamet etti.

Suriye'den yasa dışı yollarda Türkiye'ye girdiği tespit edilen M.C. istihbarat ve terör ekipleri tarafından adım adım takibe alındı. Aileleriyle irtibat kurmayan ve hiçbir şekilde cep telefonu gibi iletişim araçları kullanmayan iki şüpheli, ayrıca tanınmamak için spor kıyafetler giydi ve keçi sakalı bırakarak kendilerine farklı imaj verdi.

AVM VE KİLİSEDE KEŞİF YAPMIŞLAR

M.C.'nin 23 Aralık'ta TOKİ'deki evinden çıkarak, Ankara'nın en yoğun yerlerinden, bar ve eğlence mekanlarının da bulunduğu Sakarya Caddesi'ne gittiği tespit edildi. M.C.'nin Sakarya Caddesi ve Kızılay civarındaki AVM'lerde bir süre dolaşıp, keşif yaptığı belirlendi.

M.C.'nin, iki gün sonra 25 Aralık'ta bu defa, Caferi vatandaşların kullandığı Etlik'teki Muhammediye Camii'ne gittiği tespit edildi. IŞİD terör örgütünün hedefleri arasında, etnik, dinsel ve mezhepsel çatışmaları yaymak da yer alıyor. M.C.'nin de bu kapsamda Caferi vatandaşların ibadet ettikleri camide mezhepsel bir çatışmayı başlatabilmek amacıyla keşif yaptığı tahmin ediliyor. İki zanlının, ayrıca İstanbul yolu üzerindeki bir büyük alışveriş merkezi ile Ankara'daki bir kiliseye de giderek, keşif yaptıkları öğrenildi.

CANLI BOMBA DÜZENEKLERİ VE YELEKLERİ ELE GEÇİRİLDİ

TEM ekipleri, IŞİD üyesi olduğu belirlenen M.C. ve A.Y.'nin, IŞİD terör örgütünün hedef ve amaçları doğrultusunda, yılbaşı gecesi Kızılay ve Sakarya caddesindeki kutlamalar sırasında eylem yapmayı planladıklarını tespit etti. İki kişinin oturduğu TOKİ konutlarına dün sabahın erken saatlerinde operasyon düzenleyen TEM ekipleri, şüphelileri kıskıvrak yakaladı. Evde yapılan aramada patlatılmaya hazır vaziyette bomba düzenekleri ve canlı bomba yelekleri ele geçirildi.

Bomba düzeneklerinin, daha önce eğitim alan şüpheliler tarafından bizzat, Ankara Tren Garı önünde 10 Ekim'de 102 kişinin ölümüne neden olan saldırıdan daha da güçlü nitelikte ve daha çok can kaybına neden olabilmek amacıyla hazırlandığı anlaşıldı.

Bir sırt çantası içine 5 litrelik boş zeytinyağı tenekesinin konulduğu ve içine de 7-8 kg. ağırlığında el yapımı bomba konulduğu tespit edildi. Canlı bomba yeleğinin de özel olarak hazırlandığı anlaşıldı. İki şüphelinin, canlı bomba yeleğinin içine patlamanın şiddeti ve can kaybını artırmak amacıyla bizzat demir makasıyla kestikleri demir çubukları yerleştirdikleri görüldü.

TÜRKİYE'YE KARŞI İNTİKAM OPERASYONU

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden operasyonla ilgili yapılan açıklamada da operasyonun, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İlimizden ayrılıp çatışma bölgelerine illegal yollardan geçiş yaparak DEAŞ terör örgütü saflarına katılan, kardeşi A.C. ve amcası K.C.'nin çatışma bölgelerinde hayatını kaybetmesinden dolayı ülkemizi sorumlu tutarak intikam almak amaçlı eylem arayışı içerisinde olan, ilimizde alışveriş merkezleri ve birçok yerde keşif yaptıkları yönünde haklarında bilgiler elde edilen M.C. ve aynı evde kalan A.Y. isimli şahıslar, 30 Aralık saat 10.15 sıralarında yapılan operasyonel çalışma sonrasında yakalanmıştır.

Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda ilk etapta bir adet kullanıma hazır bomba yeleği, bir adet kullanıma hazır bomba düzenekli demir bilye ve çubuklarla desteklenmiş sırt çantası, bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirilmiş olup arama devam etmektedir."

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Operasyonda gözaltına alınan M.C. ve A.Y., sorgulanmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. İki zanlının, IŞİD'in Gaziantep'teki hücre evinden farklı bir gruba mensup oldukları, IŞİD'in Ankara'da faaliyet gösteren Samanpazarı grubundan oldukları, bağlantıları ile başka hücrelerin olup olmadığı araştırıldığı belirtildi.

Ankara Valiliği de operasyonla ilgili yaptığı açıklamada iki canlı bombanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalar sonucu yakalandığı kaydedildi. Açıklamada "Yılbaşında eylem yapmak üzere Ankara'nın çeşitli yerlerinde keşif yaptıkları belirlenen M.C. ve A.Y. isimli iki DEAŞ terör örgütü mensubu, 30 Aralık 2015'te yapılan başarılı bir operasyonla harekete geçmelerine fırsat verilmeden yakalanmışlardır. Yakalanan terör örgütü mensupları ile birlikte bir adet kullanıma hazır bomba yeleği, bir adet kullanıma hazır bomba düzenekli demir bilye ve çubuklarla beslenmiş sırt çantası ve bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirilmiştir, olayla ilgili inceleme ve soruşturmalara devam edilmektedir" denildi.

MİLLİ PİYANGO YILBAŞI ÇEKİLİŞİ

MİLLİ PİYANGO AMORTİ NUMARALARI