BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na sert bir yanıt daha!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun Aile Bakanı Ramazanoğlu hakkındaki sözleri ve ilk 3 ayda gerçekleştirilecek reformlar hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Reform Tanıtım Toplantısı'nda son dakika açıklamalar yaptı.

Davutoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkındaki sözleri hakkında "Biz icraatlarımızla gece-gündüz meşgulken bazıları hakaretle meşgul. Biz söz verip gereğini yaparken bazıları sadece ve sadece haya ve edep duygularını çiğneyerek, muhataplarını hakaretle karşılayan bir zihniyete sahip. Buradan bir kez daha hakareti siyaset üslubu zannedenleri şiddetle lanetliyorum ve bir kez daha söylüyorum, söz vermek bize düşer, verdikleri sözden kaçmak onlara düşer. Söz verip gereğini yapmak bize düşer, yapmak, icra etmek, inşa etmek, ihya etmek bize düşer, tahrip etmek, yıkmak onlara düşer. İcraat bize düşer, hakaret onlara düşer.

"BÜTÜN KADINLAR MÜBAREKTİR"

Hangi siyasi görüşe ait olursa olsun bütün kadınlar mübarektir, anne olan her kadının ayakları öpülecek kadar bize emanettir. Kadına karşı şiddete ne kadar karşı çıktıysak kadına karşı hakarete de aynı şekilde karşı çıkmaya karşı birliğe ve beraberliğe davet ediyoruz. Kadına uzanan ellere nasıl ceza veriyorsuk kadına karşı uzanan dillere de aynı tepkiyi göstereceğiz" dedi.

"YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARINI MECLİS'E SUNACAĞIZ"

Yeni anayasa çalışmaları hakkında "Hedefimiz kısa bir gelecekte Türkiye'ye yeni bir anayasa kazandırmaktır" diyen Davutoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Milletimize verdiğimiz en önemli söz yeni bir Anayasa. Özgürlükçü, demokratik, adil bir anayasa. Meclisimizin kendi işleyişi içinde anayasa için 1 yıllık takvim öngördük. Ancak ne yazık ki Meclis Uzlaşma Komisyonu özellikle CHP'nin olumsuz tutumu yüzünden sonuç alamadı. 

Tüm kesimlerin 'işte bu sivil anayasadır' dediği anayasağı yapacağız inşallah. 78 milyon vatandaşımızı dikkate alarak yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. İnsan onurunu koruyan, hak ve özgürlükleri genişleten milleti değil devleti tanımlayan bir anayasa yapacağız. 

Her hafta akademisyen, devlet tecrübesine sahip arkadaşlarla sürekli istişare halindeyiz. Özel komisyonlar, çalışmalar planladık. AK Parti bünyesinde oluşturduğumuz anayasa komisyonu yazım çalışmalarını sürdürüyor. ortaya çıkan taslağı yetkili kurumlarla tartışıp, olgunlaştırdıktan sonra nasip olursa Meclisimize en kısa sürede sunmuş olacağız. 

Bu anayasayı mileltimizle paylaşarak yüce Meclisimize arz edeceğiz. Yerli, milli, sivil bir anayasayı hep birlikte yazacağız inşallah. 

GERÇEKLEŞTİRİLECEK REFORMLAR

İlk 3 ayda gerçekleştirilecek reformları açıklayan Davutoğlu, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

Kamu yönetimi alanında: Kamu hizmetlerinin adil, etkili ve verimli sunumunu sağlayacak şekilde kurumlararası yetki mükerrerliklerin azaltılması, siber güvenliğin güçlendirilmesi, yatırım destek ofislerinin daha etkin olması yönündeki çalışmalar tamamlanacak. Yüksek eğitim kalite standartlarının oluşturulmasını planlıyoruz. 

Sağlık hizmetlerinde vatandaş memnuniyeti arttırmak amacıyla koruyucu halk sağlığı ve aile hekimliği uygulamasını yeniden yapılandırmaya çalışıyoruz. 

Uyuşturucu ile daha etkin mücadele etmek için de adımları atacağız. 

Vergi Usul Kanunu'nun güncellenmesi, vergi beyannamesi ile sosyal güvenlik bildirgelerin birleştirilmesi çalışmaları devam ediyor, üç ay içinde tamamlanacak. 

Gümrüklerde işlemlerin elektronik sistemde uygulamasını sağlayacak 'tek pencere' sisteminde son aşamaya geldik. 

Yatırımlarda bürokrasinin azaltılması, uluslararası sermayenin ülkemize çekilmesi, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarını basitleştirme. 

Yurtdışında yaşayan nitelikli insan gücünün ülkemize kazandırılması. Enerji verimliliğinin teşvik edilmesi çalışmaları da tamamlanma aşamasında. Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulmasını 3 ay içinde gerçekleştiriyoruz. 

Vize muafiyeti çerçevesinde 72 gerekliliğinin 43'ünü tamamladık. Kasım ayında yaptığımız Türkiye-AB zirvesinde 43'ü gerçekleşti. İdari ve yasal düzenlemeler kısa sürede tamamlanacak. Haziran sonunda vizesiz seyahat imkanı gerçekleşmiş olacak. 

Özetle söz verdik yaptık. Ne vaat ettiysek hepsini yerine getirdik. AK Parti hükümetleri bundan sonra da sözünün eri olacak. Vaatlerimizin tamamını gerçekleştirdiysek 2016 eylem planının tamamını sene sonunda hayata geçireceğiz. 

Tüm vaat ve reformlarımız bir kez daha hayırlı uğurlu olsun. Bu vaat ve reformlarda emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü soğuk, sıcak, güneş, yağmur demeden bize destek veren. Bu vaatlerimizi dinleyip sonra da gümbür gümbür sandıklara giden aziz milletimize teşekkür ediyoruz. Allah bizi bu aziz millete karşı hiç mahçup etmesin.