BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,31
HABER /  GÜNCEL

Ailesi yüzünü son kez görmek için tabutu açınca...

Tekirdağ'da aynı gün hayatını kaybeden Özgül İçöz ve Fehmi Parapan'ın cenazeleri karıştırıldı. Gerçek, Özgül İçöz'ün, mezarlıkta tabutunun son kez açılmasıyla ortaya çıktı.

Abone ol

TEKİRDAĞ Devlet Hastanesi'nde aynı gün hayatını kaybeden ve mezarlıklar müdürlüğü gasilhanesinden ailelerine teslim edilen Özgül İçöz ve Fehmi Parapan'ın cenazeleri karıştırıldı.

Olay, yaşamını yitiren Özgül İçöz'ün yakınlarının son anda fark etmesi sonucu ortaya çıkarken, toprağa verilen Özgül İçöz'ün mezarı açılarak cenazeler ailelerine teslim edildi.

"ÇALIŞANLARIN UFAK DİKKATSİZLİĞİ SONUCU KARIŞTI"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Kadir Albayrak, "Bizim çalışanlarımızın ve ailelerin ufak bir dikkatsizliği sonucu cenazeler maalesef karışmış. İdari soruşturma başlattık" dedi.


CENAZE YANLIŞLIKLA BAŞKA AİLEYE VERİLDİ

Tekirdağ Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Özgül İçöz ve Fehmi Parapan, geçen Salı günü hayatını kaybetti. Ölüm belgelerinin hazırlanması ardından cenazeler Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'ne bağlı gasilhane morguna gönderilerek ailelerine teslim edildi. Ancak, Uzunköprü'ye götürülecek Özgül İçöz'ün cenazesi yanlışlıkla Malkara İlçesi'nde toprağa verilecek olan Fehmi Parapan'ın ailesine verildi. Malkara'ya bağlı Izgar Mahallesi'nde aynı gün Fehmi Parapan sanılan Özgül İçöz'ün cenazesi toprağa verildi.




"TABUTTAN ERKEK CESEDİ ÇIKTI"

Gasilhanede 1 gün bekletilen diğer cenaze ise Edirne'nin Uzunköprü İlçesi'nden gelenlere teslim edildi. Özgül İçöz'e ait olduğu sanılan cenaze toprağa verileceği sırada yakınları son kez yüzünü görmek istediğinde tabuttan erkek cesedi çıkınca şok geçirdi. Durumun Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğüne bildirilmesi ardından cenazelerin karıştığı ortaya çıktı. Malkara'da toprağa verilen Özgül İçöz, mezar açılarak tabutla ailesine teslim edildi. Fehmi Parapan cenazesi de doğru aileye teslim edilerek aynı toprağa verildi. İki aile de Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi.



BAŞKAN ALBAYRAK: SORUŞTURMA AÇTIK

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, cenazelerin üzerinde isim yazılmasına rağmen karıştırıldığını idari soruşturma başlattıklarını açıkladı. Bu olayda çalışanların hem de ailelerin 'Ufak bir dikkatsizliği' olduğunu kaydeden Albayrak, şöyle dedi:

İHMALİ OLAN PERSONELLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

"Maalesef böyle bir olay olmuş. Cenazeler aynı anda müdürlüğümüze getirilmiş, tabutların üzerinde isimler de yazıyormuş ama ailelerden biri cenazesini alıp oradan ayrılmış. Çalışanlarımızın ve ailelerin ufak bir dikkatsizliği sonucu cenazeler maalesef karışmış. Bir tanesi gömülmemiş, diğeri gömülmüş ve sonra fark edilmiş. İki aile ile görüştüm. Üzgünüm tabii ki daha dikkatli olmak lazım. İhmali olan personelle ilgili idari soruşturma başlattık."