BIST 10.008
DOLAR 32,27
EURO 34,67
ALTIN 2.436,01
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan Karayılan açıklaması!

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Murat Karayılan'ın yakalandığı yolundaki haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Murat Karayılan'ın yakalandığı yolundaki haberlerin doğru olmadığını söyledi. Davutoğlu, "Bu konuda teyit edilmiş bir haber ve gelişme şu anda yok. Herhangi bir gelişme olduğunda tabi ki öncelikle biz duyururuz" dedi.

Eskişehir'de katıldığı iftar yemeği sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan bakan Davutoğlu, Murat Karayılan'ın yakalandığı yolundakı haberlerin doğru olmadığını belirtti. Davutoğlu şöyle devam etti: "Bu konuda ilk haberler ulaşmaya başladığından itibaren biz yakından takip ettik konuyu. Ben İran Dışişleri Bakanı ile bir görüşme gerçekleştirdim. Bu görüşmede hem bu konuyu hem de bölgesel konuları ele aldık. Bu konudaki bilgilerini ve bütün ellerinde olan verileri paylaşmalarını rica ettik. O böyle bir hususu teyit etmedi yani basına yansıyan haberler bu anlamda doğru değil. En azından İran tarafından teyit edilmiş haberler değil.

Sayın Tahran Büyükelçimiz İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Burucerdi'nin kendisiyle konuştu. O da bu basına yansıyan ifadelerin kendisine ait olmadığını ifade etti. Dolayısıyla bu konuda teyit edilmiş bir haber ve gelişme şu anda yok. Herhangi bir gelişme olduğunda tabi ki öncelikle biz duyururuz.

Basında bu haberlerin yer almasından önce kamuoyuyla önce biz paylaşırız. Şu anda teyit edilmiş bir haber yok. "