BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.324,17
HABER /  SEÇİM

Davutoğlu'ndan gurbetçilere müjde üstüne müjde!

Başbakan Ahmet Davutoğlu Almanya'nın Dusseldorf kentinde gurbetçilere seslendi. Davutoğlu muhalefete yüklendi ve gurbetçilere müjdeler verdi.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu Almanya'nın Dusseldorf kentinde Türklerle buluştu. 
Burada gurbetçilere seslenen Davutoğlu gurbetçilere müjde üstüne müjde verdi. 
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin seçim çalışmaları kapsamında düzenlediği mitingde binlerce gurbetçiye seslendi. Son zamanlarda yaşanan terör olaylarıyla ilgili HDP ve PKK'ya eleştirilerde bulunan Davutoğlu, koalisyon kurmaya yanaşmayan diğer muhalefet partilerine tepki gösterdi. Daha önceki mitinglerinde gurbetçilere verdiği bütün sözleri tuttuğunu söyleyen Davutoğlu o müjdeleri sıraladı ve şöyle konuştu.

Öncelikle şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Biz hayırlı bir yola çıkıyoruz. Allah yolumuzu hayır eylesin. Onun için Almanya'dan bismillah diyerek seçim çalışmalarımıza başlıyoruz.Sizin kimlliğinizde Ahi Evran'ı sesi var. Sizlerle gurur duyuyoruz.

KİMLİĞİNİZLE GURUR DUYUN!

Sizden beklentimiz kıyamete kadar dininizle, dilinizde en önemlisi de Türkiye'yle gurur duymanızdır. Artık Türkiye herşeyiyle o eski Türkiye değil. Kimliğinizle gurur duyun.

ALMANYA'NIN MÜLTECİ KARARI CESURCA

Biz hiç kimseye dilini, dinini ırkını sormadık. Bu tartışmalardan sonra Almanya cesur bir kararla mültecilere kucak açtı. Kim mazluma kucak açarsa biz onlardan yana oluruz. Suriyeli kardeşlerimiz Almanya'ya geldiklerinde sizler de onlara kucak açın.

IRKÇILARA DERS VERİN!

Biz herkese kucak açtık ve açmaya da devam edeceğiz. Siz de öyle bir  kucak açın ki Avrupa'da ırkçılık yapanlar derslerini alsınlar.

SİZLERE TEŞEKKÜR BORÇLUYUZ

Biz aziz bir milletin temsilcileriyiz. Sizler burada kimliğimizi temsil ediyorsunuz. Sizlere teşekkür boçluyuz. Hem kimliklerinizi koruyorsunuz, hem çalışıyorsunuz, hem de Almanya'da asimile olmadan entegrasyonu yaşatıyorsunuz. Sizlere teşekkür ediyoruz. Siz Türkiye'yle Almanya arasında çok güzel bir bağsınız. Almanya tarihten beri hep dosttu ve dost olarak kalacak. Sizler de bu bu dostluğun köprüsü oalcaksınız.

AK PARTİ SESSİZ DEVRİM YAPTI

AK Parti Türkiye'de her konuda sessiz bir devrim gerçekleştirdi. Önümüzdeki dönem de bu yükselişe öncü olacağız. Türkiye'deki birçok kurumun gelişmesini yakından görüyorsunuz. Hep birlikte yükselen küresel bir Türkiye'ye doğru yürüyoruz.

BİRİLERİ DÜĞMEYE BASTI

Biz seçim akşamı yaptığımız açıklamada Türkiye'yi yönetim boşluğuna düşürmeyeceğimizi açıklamıştık. Biz bize bakın bir muhalefete. Muhalefet partileri herşeye hayır dedi. Türkiye'ye arşı olan güçler adeta düğmeye bastı. Suruç'ta 30 vatandaşımızı öldürdüler. Birileri düğmeye bastı.Bu çakallar terör olayalarını yürüttüler.

BÜTÜN TUZAKLARI BAŞLARINA YIKIN DEDİK

Biz de bütün güvenlik birimlerimize talimat verdik. Dedik mademki bunlar ülkemize tuzak kurdular, sizler de bunların o tuzaklarını başlarına yıkacaksınız. Ne kadar illegal yapı varsa hepsini çökerteceğiz. Bu operasyonun adını huzur koyduk. Bizler huzurumuzu da demokrasimizi de koruyacağız ve 1 Kasım'da seçime gideceğiz.

CHP'LE BUNUN İÇİN KOALİSYON KURAMADIK

CHP kutuplaştırıcı bir dil kullanıyor. Bize karşı blok kurmaya çalışmayın. Siz ne yaparsanız yapın AK Parti'nin önüne geçemezsiniz. Bahçeli her teklife istisnasız hayır dedi. Sorumluluk almaktan çekindiler. CHP ile koalisyon kurmamamızın sebebi eğitim ve dış politikalardaki görüş ayrıklıklarıdır.

DAĞLICA'YA ASKER GİDİYORSA BEN DE GİDERİM

Biz terörle mücadele ederken onlar genel merkezlerine kapandı. Diyarbakır'a gittiğimizde Dağlıca'ya gittik. Beni uyardılar orası güvenli değil dediler ben de askerim gidiyorsa ben de giderim dedim.
Biz bu ülkeyi bir saniye bile hükümetsiz bırakmayacağız. HDP 2 bakan verdi. Ama HDP dağdan emir alıyor. Biz kimseden emir almadık.

HUZUR VE DEMOKRASİ OPERASYONU HEDEFİNE ULAŞACAK

Yürümekte olan huzur ve demokrasi operasyonu hedefine ulaşacak. Avrupa'da ne özgürlük varsa Türkiye'yede de o olacak. Bürün Avrupa'da birliğimizn sembollerini oluşturun. Birileri devlet parçalamak istiyorsa ve birileri de devlet için dua ediyorsa, bizler de onların karşılarına dikiliriz. 

Kim hangi partiye oy verirse versin halkın iradesinin sandığa yansıması için tedbirlerimizi alıyoruz.

Size hesabını vereceğim 10 müjde;

- Sizler THY'den aile indirimi istemiştiniz. Bizler buna vesile olduk Artık yüzde 20 indirim olacak.

- Dışardan araba getirme

- Yurt dışında öğrenim gören çocuklarımıza burs veceğiz demiştik. Onu da başlayoruz.

- Gençlik köprülerini yaygınlaştıracağız dedik ve yaptık Bütün gençlerimizi mutlaka Türkiye'ye götüreceğiz.

- Her yerde anaokulu ve kreş açacağız.

- Kadınların doğumunda yardım yapacağız dedik ve yapıyoruz. Doğum hediyeleri bulunduğunuz ülkede bankalara yatırılacak.

- Evlatlarınızın evliliği için yaptığınız birim de devlet yüzde 20 destek veriyor. Bunu bütün Türkiye genelinde yapmak istiyoruz.,

- Yurt dışında boşanma işlerinde boşanma davalarının kolaylaştırılması sağlanacak.

- Pasaport harçlarnının düşürülmesi için adım atıldı.

- Dövizle askerlik 6 bin euro'dan bin euro'ya indirdik.

SİZE İKİ MÜJDE DAHA VERİYORUM

İki konuda daha size müjde vermek istiyorum;

- Burada emekli olan vatandaşlarımız Türkiye'den emekli olmuş vatandaşlarla aynı haklardan yararlanacak.

- Burada ustalık ve diploma almış gençlerin denkliklerini sağklayacağız. Burdaki işlerini Türkiye'de görevlerini yapabilecek.