BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.497,16
HABER /  DÜNYA

İngiltere: Rusya ÖSO'yu bombalıyor

Rusya'nın Esad'a karşı savaşan ılımlı muhalifleri ve ÖSO'yu bombalaması İngiltere'nin gündeminde.

Abone ol

İngiliz The Sun gazetesine değerlendirmede bulunan İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon Fallon, Rusya'nın hava operasyonlarının terör örgütü DAEŞ militanları yerine daha çok Esed'e karşı savaşan güçleri hedef aldığını kaydetti.

İngiliz yayın kurumu BBC'nin de yer verdiği değerlendirmede Fallon, İngiltere Savunma Bakanlığı istihbarat bilgilerinin, Rusya'nın Suriye'de bu zamana kadar gerçekleştirdiği 20 hava saldırısından sadece birinin DAEŞ'i hedef aldığına işaret ettiğini vurguladı.

“Hava saldırılarını her sabah inceliyoruz. Çok büyük çoğunluğu hiç DAEŞ’e yönelik değil” ifadelerini kullanan Fallon operasyonların Esed'i destekler nitelikte olduğunu, bölgedeki acıları devam ettirdiğini kaydetti.

Fallon, "Elimizdeki kanıtlar sivil bölgelere rehbersiz şekilde atılan bombaların sivilleri öldürdüğüne işaret ediyor. Bunlar (bombaları) Esed'e karşı savaşan Özgür Suriye güçlerine karşı atıyorlar” ifadelerini kullandı.

Savunma Bakanı Fallon, Rusya'nın Suriye meselesine müdahil olmasının İngiltere'nin DAEŞ'i hedef alan hava operasyonlarına engel olmayacağını vurguladı.