BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.439,91
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Şahinbey'in torunları Çanakkale'ye akıyor

Gaziantepli öğrencinin uçakla Çanakkale'ye götürüldüğü "Gaziler diyarından, Şehitler diyarına" projesi yeni seferleriyle devam ediyor.

Abone ol

Şahinbey Belediyesi tarafından başlatılan ve daha önce 12 bin üstün başarı belgesi alan Gaziantepli öğrencinin uçakla Çanakkale'ye götürüldüğü "Gaziler diyarından, Şehitler diyarına" projesi yeni seferleriyle devam ediyor. Proje devamında lise son sınıf öğrencilerinden oluşan 10 bin öğrenci Çanakkale'ye götürülmeye başlandı.

Geçtiğimiz Mart ayında Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla nedeniyle "Gaziler diyarından, Şehitler diyarına" projesini başlatan Şahinbey Belediye, Gaziantep'te okullarında başarılı olan 12 bin öğrenciyi uçakla Çanakkale'ye götürmüştü. Gaziantepli gençlerden büyük ilgi gören, projenin devam etmesi yönünde gelen istekleri geri çevirmeyen Şahinbey Belediyesi, lise son sınıf öğrencilerinden oluşan 10 bin öğrenciyi daha Çanakkale'ye götürmeye karar verdi.  
 
unnamed-(1).20151003164556.jpg 

TARİHİ YOLCULUK

Dün yapılan ilk seferle 180 öğrenci 1. Dünya Savaşı'nda 253 bin şehidin verildiği Çanakkale'ye gitme fırsatı buldu. Öğrenciler servislerle evlerinden alınarak, sorumlu belediye yetkilisi ve öğretmenleriyle uçağa binerek sabah saatlerinde Çanakkale'ye gitti. Burada otobüslere binen öğrenciler feribotla tarihi Gelibolu adasına geçerek, destanlaşan Çanakkale Zaferinde, savaşın yoğun yaşandığı cepheleri, Şehitler Abidesi'ni, müzeleri, anıtı ve tabyaları ziyaret etti.

BAŞKAN TAHMAZOĞLU TELEFONLA GÖRÜŞTÜ

Gelibolu ziyareti sonrası Çanakkale merkeze dönen öğrenciler burada türkülere konu olan Aynalı Çarşıyı ziyaret ederek, kendileri için hazırlanan restoranda akşam yemeklerini yediler. Yemek sırasında öğrencileri telefonla arayan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, öğrencilere hatırlarını sorarak ziyarette yaşadıklarını sordu. Ziyaret sırasında çok duygulandıklarını söyleyen öğrenciler, her şeyin çok güzel olduğunu dile getirerek organizasyon için Başkan Tahmazoğlu'na teşekkür etti. 
 
unnamed.20151003164606.jpg 

"TOPLAMDA 22 BİN ÖĞRENCİMİZİ ÇANAKKALE'YE GÖTÜRMÜŞ OLACAĞIZ"

Amaçlarının vatanı korumak için canla başla mücadele eden şehitlerin gösterdiği mücadeleyi gelecek nesillere aktarmak olduğunu söyleyen Tahmazoğlu, yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Gaziler diyarından şehitler diyarına projemizle daha önce 12 bin başarılı öğrencimizi Çanakkale'ye götürerek burada şehitlikleri gezmelerini ve vatan için verilen mücadeleyi yerinde anlatarak o duyguları o günkü his ile yaşamalarını istedik. Çanakkale Şehitler Diyarına ziyaretimize yoğun ilgi olduğunu gördük ve gelen yoğun istek üzerine yine 10 bin öğrenciyi daha Çanakkale'ye götürmeye karar verdik. Bu kez götürdüğümüz öğrencilerimiz lise son sınıf öğrencileri. Dün itibari ile ilk seferimizi düzenlemiş bulunuyoruz. Sabahleyin direkt bir uçuşla öğrencilerimiz Çanakkale'ye gidiyor. Öğrencilerimiz, akşama kadar burada yüzyılın destanı olan Çanakkale Zaferi'ni anlatan şehitliklerimizi, abidelerimizi tek tek ziyaret ediyorlar. Akşam da yine uçakla Gazi şehrimize dönüyorlar. Bu vatanın müdafaasında, bu destanın yazılmasında hayatını ortaya koyan 253 bin şehidimizin neler yaşadığı gençlerimize bu destanın yaşandığı yerlerde o atmosferi yaşayarak anlatmak istiyoruz. Şu anda gördüğümüz kadarıyla gençlerimiz çok duygulandı. Bu gezilerimizin sonunda toplam 22 bin öğrencimizi Çanakkale'ye götürmüş olacağız"

Seferlerin yaklaşık 2 ay boyunca devam edeceği ve bu süre içerisinde 10 bin öğrencinin katılımının sağlanacağı bildirildi.