BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Davutoğlu mitingi öncesi linç girişimi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Van'da sivil toplum örgütleri temsilcileriyle buluştu. Davutoğlu, terörün mazereti olamayacağını söyledi, barış ortamına kim kastederse ona hak ettiği cevabı veririz diye konuştu.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Van mitingi sonrası kendisiyle görüşen bazı vatandaşların linç edildiğini söyledi. Konunun üzerine gideceklerini ve faillerin mutlaka bulunacağını ifade eden Davutoğlu barış ortamının bozulmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Ahmet Davutoğlu, Van mitingi sonrası çıkan olaylara tepki gösterdi, kendisiyle görüşen vatandaşların bir grup tarafından linç edildiğini söyledi. Yaralananları tedavi gördükleri hastanede ziyaret ettiğini ifade eden Davutoğlu, faillerin bulunması için Vali'ye talimat verdiğini kaydetti. 

'HDP KINAYACAK MI?'

Bugün Van'da vakur bir miting yaptık, benimle görüşen kardeşlerime linç girişimde bulundular

 Şu ana kadar HDP'ye yapılan bütün saldırıları kınadığını; ancak AK Parti'ye yönelik saldırılarda bu tavrı kimseden görmediklerini söyleyen Davutoğlu, "Bakalım, o çok demokrasiyi savunan eş başkanlar, (AK Parti) Hakkari il başkanına yönelik olarak yapılan bu linç girişimine ne diyecekler Kınayacaklar mı?" diye konuştu.

"TERÖRÜN MAZERETİ OLMAZ"

Parti olarak 78 milyonu eşit gördüklerini, bir saniye bile fark gözetmeksizin eşit gördüklerini ifade eden Davutoğlu şöyle konuştu;

"Terörün hiçbir mazereti olamaz, en kötü dönemde bile terörün mazereti olamaz, olmaz da. Böylesine ortamı özgürleştiren, normalleştiren ve özgürlükleri hayata geçiren bütün yasaklara meydan okuyan bir dönemden sonra bu duygusuz, vahşi terör patlamasının herhangi bir izahı olabilir mi Elbette izahıyla da meşgul değiliz, kendisiyle de. Biz, barış ortamına kim kast ederse onun hak ettiği cevabı vermeye kararlıyız.

KARA PROPAGANDA İFTİRA!

90'lara dönmek lafları falan ediliyor. Bu kara bir propaganda ürünü. Bizim yönetim anlayışımızla, faili meçhul cinayetlerle anılan, özgürlüklerin boğulduğu, insanların en temel haklarından mahrum bırakıldığı 90'lı yılları yan yana zikretmek bühtandır, iftiradır. 90'lı yılları geri getirmek isteyen terör örgütünün ta kendisidir ve onların karşısında da Ergenekoncu zihniyetin hortlamasıdır. Biz ne ona izin vereceğiz ne buna. Ne terör çetelerine izin vereceğiz ne o beyaz Toros'larla anılan faili meçhullere.

"BU ÜLKEDE TERÖR İSTEMİYORUZ"

Biz bu ülkede bir daha terör istemiyoruz, baskı istemiyoruz' diye sesinizi yükseltin. Sizden tek beklediğimiz bu, korkmayın. Bunları biz biliriz, bunlar puslu havada ortaya çıkan çakallardır. Karşılarına yiğit çıktı mı susarlar. DEAŞ da öyledir, PKK da öyledir, diğerleri de. Onun için bize güvenin, biz size güveniyoruz. Eğer sizler üzerinde bu terör örgütünün oluşturmaya çalıştığı baskı, zulüm, şiddete izin verilirse sizler buna sessiz kalırsanız sadece devletin gayretiyle bu mücadeleyi sürdürmek zorlaşır.

'EŞKİYA AT OYNATAMAZ'

Bugün Van'da vakur bir miting yaptık, benimle görüşen kardeşlerime linç girişimde bulundular. Hani bunlar barışı savunuyordu. Hastanede o isimleri ziyaret ettim. Vali'mize söyledim bu saldırıyı yapanlar yakalanacak. Eşkıyanın at oynattığı kentler değil buralar. İl Başkanımıza saldırı yapılmışsa, gereken cevap verilecektir."