BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Davutoğlu HDP liderine 'Selahattin' dedi mi?

Başbakan Davutoğlu, seçim öncesi HDP lideri Demirtaş için sarfettiği 'Adından utan. Artık ona Selahattin demeyeceğim' sözlerinin ardından, bugünkü koalisyon görüşmesinde Demritaş'a ismiyle hitap etti mi?

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon turları kapsamında son görüşmesini HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş ve HDP heyetiyle gerçekleştirdi. Görüşmeye ilişkin en çok merak edilen detaylardan birisi de, Davutoğlu'nun 7 Haziran seçimleri öncesi Çankırı'da yaptığı konuşmada Demirtaş için sarfettiği 'Adından utan. Artık ona Selahattin demeyeceğim' sözlerinin ardından, Demirtaş'a nasıl hitap ettiği konusu oldu. 

DAVUTOĞLU DEMİRTAŞ'A NASIL SESLENDİ?

Hürriyet'in HDP kaynaklarından edindiği bilgiye göre Davutoğlu, 1 saat 58 dakika süren toplantı boyunca HDP liderine birkaç kez 'Selahattin Bey' diye hitap etti. 

Davutoğlu, CHP ile 1 saat 40 dakika, MHP ile de 1 saat 45 dakika görüşmüştü.

ahmet-davutoglu-selahattin-demirtas.jpg 

DAVUTOĞLU DEMİRTAŞ İÇİN NEDEN 'ADINDAN UTAN' TEPKİSİ VERMİŞTİ?

Başbakan Davutoğlu, 2 Mayıs'ta Çankırı'da gerçekleşen mitingde, Demirtaş'ın 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın Taksim'de kutlanması gerektiğini ifade ettiği konuşmasında Taksim'in mekansal önemini anlatmak için' Kudüs’ün Museviler için önemi'nden örnek vermesini hatırlatarak Demirtaş'ı çok sert eleştirmiş; Selahattin Eyyubi'nin ismini taşımayı hak etmediğini vurgulayarak "Adından utan. Artık ona Selahattin demeyeceğim" demişti. 

AK PARTİ HEYETİNDE KİMLER VARDI?

Başbakan Davutoğlu'na görüşmede eşlik eden AK Parti'nin HDP heyetindeki isimler; Mehdi Eker, Efkan Ala, Yalçın Akdoğan, Adnan Boynukara, Zehra Taşkesenlioğlu oldu.

demirtas-figen-yuksekdag-davutoglu-.jpg 

İŞTE HDP HEYETİNDEKİ İSİMLER

HDP heyetinde Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yanı sıra HDP Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Pervin Buldan, Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile MYK üyesi Zeynep Karaman da hazır bulundu.

DEMİRTAŞ DAVUTOĞLU'NA İRONİK BİR CEVAP VERMİŞTİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Artık ona Selahattin Demirtaş demeyeceğim. Niye demeyeceğim? Çünkü Selahaddin Eyyübi'yi hatırlatır bize Selahaddin Eyyübi'yi. O ise Kudüs'ü 'Yahudiler'in kutsal mekanı' diyor. Cahil, Selahattin adından utan, Kudüs bizim kutsal diyarımızdır" sözlerine ironik bir şekilde yanıt vermişti.

DEMİRTAŞ'TAN DAVUTOĞLU'NA 'SELAHATTİN' CEVABI- İZLEMEK İÇİN PLAYER'A TIKLAYINIZ

Sosyal medyayı sallayan görüntülerde Selahattin Demirtaş Davutoğlu'nun sözlerini "Doğrusu ben böyle zekice hamle beklemiyordum. İki üç gündür uyumuyoruz. Çünkü biz bütün seçim kampanyamızı Başbakan bize Selahattin diyecek diye hazırlamıştık. Ne yapacağımızı bilemiyoruz yani. Düşüneceğiz daha." diye yanıtlamıştı. Demirtaş'ın bu sözleri sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı.